Belföld

Kormányvacsora 870 ezerért?

A Fidesz Keller László, közpénzügyi államtitkárához fordul a "nem cáfolt sajtóértesülések szerint" 870 ezer forint közpénzbe került, tavalyi évzáró kormányvacsora ügyében - közölte Szijjártó Péter parlamenti képviselő pénteken.

A Fidesz azt kéri Keller Lászlótól, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban a Miniszterelnöki Hivatal hozza nyilvánosságra: mely költségvetési fejezetekből finanszírozták a vacsorát, illetve az államtitkár “megfelelő éberséggel és pártatlansággal bírálja el, hogy a közpénzek körültekintő elköltésének minősíthető-e az említett rendezvény finanszírozása” – mondta az ellenzéki honatya a Miniszterelnöki Hivatal épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Közölte, egyes hírek szerint a vacsora költségén túlmenően, szintén az adófizetők pénzéből, mintegy 60 ezer forintot költöttek szivarokra azon az estén. Szijjártó Péter felmutatott egy szivart, amelyet levele mellé szánt Keller Lászlónak. Kijelentette, olcsó szivart vásárolt, “amelyből nagyon sok kellene 60 ezer forint elköltésére, de legalább kevesebb közpénzt költhetnek erre a következő ilyen dőzsölésen”.

Medgyessy Péter miniszterelnök közvetlenül az MSZP kormányra kerülése előtt puritán államot ígért, ahol a közpénzeket átláthatóan és szigorú szabályok betartása mellett használják fel – mondta a fideszes képviselő. Hozzátette, ennek ellenére tavaly a kihelyezett söjtöri kormányülésen 730 ezer forintért rendeltek ebédet közpénzen egy budapesti luxusétteremből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik