Belföld

Piacvezető bukmékeriroda Magyarországon

A világ legnagyobb online sportfogadási társaságát kapta konkurenciaként a Szerencsejáték Rt. – értesült a Világgazdaság.

Az angol Sportingbet Plc. magyar nyelvű internetes fogadási oldalt indított. A Szerencsejáték Felügyelet vizsgálatra készül.

A Szerencsejáték Rt-nek komoly konkurenciát támasztva magyar nyelvű online sportfogadási oldalt indított az angol tőzsdén nyilvánosan is jegyzett Sportingbet Plc. A társaság által megbízott marketing- és médiaügynökség – magát egyelőre megnevezni nem kívánó – képviselője a Világgyazdaságnak a világméretű vállalatcsoport paramétereit ismertetve jelezte: a Sportingbet több mint egymillió ügyfele a világ száz országából másodpercenként 8 fogadást köt, és az előző pénzügyi évben a cég által elért 1,08 milliárd fontos forgalma (hozzávetőlegesen 420 milliárd forint) több mint háromszorosa a Szerencsejáték Rt-ének. Utóbbi teljes 123,5 milliárd forintos tavalyi évi árbevételéből egyébként mindössze 247 millió származott az internetes, telefonos és SMS-es fogadásokból.
A Szerencsejáték Felügyelet (SZF) ugyanakkor az új konkurencia megjelenése miatt várhatóan vizsgálatot indít majd az ügyben, mondván, a hatályos magyar törvények szerint csak olyan gazdasági társaság vagy szervezet működtethet fogadójátékokat Magyarországon, amelyben az állam százszázalékos vagy többségi tulajdonnal bír. Oravecz László, a Szerencsejáték Felügyelet főosztályvezetője a Világgazdaságnak elmondta: aki engedély nélkül üzemeltet fogadóirodát, az ellen szankciókkal élhet az SZF: eltilthatja, illetve megbírságolhatja a sportfogadó társaságot. Utóbbi esetében legfeljebb 4 millió forintos bírságot szabhat ki. Jelezte: a társaság nem kapott engedélyt a felügyelettől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik