Belföld

Kevesebb munkahelyet telepít át a Siemens Magyarországra

A Siemens minden valószínűség szerint megtartja a 2000 munkahelyet Bocholtban és Kamp-Lintfortban lévő telephelyén - jelentette ki a német nagyvállalat szóvivője. Hozzátette: az erről szóló megállapodást a hét végén írhatják alá.

A Siemens korábban kilátásba helyezte, hogy takarékossági megfontolásból a mobiltelefonokat és drótnélküli vezetékes készülékeket gyártó két egységénél a körülbelül 4500 munkahelyből kétezret szüntetnének meg, illetve telepítenének át Magyarországra.

A tervezet kiváltotta a dolgozók elégedetlenségét, és Németországban a múlt héten pénteken sokezres tüntetések voltak a Siemens konszern tervei ellen.

A telefonágazaton kívül a trafógyártás és az automatizálástechnikai ágazat is veszélyeztetett terület a pénteki megmozdulásokat szervező IG Metall szakszervezet szemében. A vasasok szakszervezete szerint rövid távon tízezer németországi Siemens-munkahely forog veszélyben, Siemens-források ötezret emlegetnek. A müncheni székhelyű konszern Németországban körülbelül 170 ezer embert foglalkoztat.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik