Belföld

Kerék után Kulcsárt is kihallgatták

Kulcsár Attilla, a K&H Equities volt befektetési tanácsadója a szerdai ügyészségi kihallgatásán nem cáfolta a Kerék Csabának, a Britton cégcsoport magyarországi képviselőjének aznapi kihallgatásán elhangzott vallomásában elmondottakat - közölte az MTI érdeklődésére a fővárosi főügyész.

A szerdai nap folyamán “valóban folytatólagos kihallgatása volt a Kulcsárnak, de nem azért, merthogy eltérőek voltak a vallomások. (…) Ezt határozottan állítom” – mondta csütörtökön Sódor István. Hangsúlyozta: a szerdán kihallgatott Kerék Csaba vallomásától függetlenül hallgatták ki a volt befektetési tanácsadót.

Kerék Csabát, a K&H-üggyel összefüggésbe hozott Britton cégcsoport magyarországi képviselőjét különösen nagy értékben elkövetett sikkasztással és pénzmosással gyanúsították meg. A férfi szerdán a rendőrségen tett vallomásában “a Kulcsár-féle vallomásból a rá terhelő adatokat cáfolta” – nyilatkozta a sajtónak Nehéz-Posony István ügyvéd a kihallgatás után. A védő szerint egy esetleges szembesítésnél lehet téma, hogy Kulcsár Attila miért tett terhelő vallomást Kerék Csabára, de az ügyvéd szerint ennek oka az lehet, “hogy a saját felelősségét csökkentse”.

Kulcsár Attila szerdai kihallgatását a fővárosi főügyész “sikeresnek, hasznosnak, törvényesnek” nevezte. Mint mondta, a törvényest azért emeli ki, “hogy ebben se legyen kétely, jelen van a védő, ott vannak az ügyészek, és eddig törvényességi kifogás a kihallgatással kapcsolatban nem merült fel”.

Sódor István arra a kérdésre, hogy megküldték-e már Kulcsár Attila kihallgatási jegyzőkönyveit a rendőrségnek, amely nem vesz részt a volt befektetési tanácsadó kihallgatásain, azt felelte: “amelyiket meg kellett küldeni ahhoz, hogy tudjanak dolgozni, azt már megkapták”. Nem kívánt nyilatkozni arról, tervezi-e az ügyészség, hogy szembesíti Kulcsár Attilát és Kerék Csabát, és arról sem, hogy mikor folytatják Kulcsár Attila kihallgatását. “Azt, hogy mit tervezünk, azt én nem tudom megmondani, (…) erről nem akarok nyilatkozni” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik