Belföld

T-Com lesz a Matávból?

A Deutsche Telekom vezetékes üzletágának márkáját, a T-Com-ot tervezi adoptálni kelet-európai leánycégei hasonló üzletágai esetében - tudósít a Bloomberg a Wirtschaftswoche-re hivatkozva.

A portfolio.hu internetes lap szerint a német magazin csütörtökön megjelenő számában olvasható majd egy interjú Kai-Uwe Rickével, a DT első számú vezetőjével. Ennek összefoglalóját küldte ki szerdán a Wirtschaftswoche.

Az interjú összefoglalója szerint Kai-Uwe Ricke már megkezdte a névváltás ügyében a tárgyalásokat a magyar (Matáv), a horvát és a szlovák leánycégek vezetőivel. A rebranding segítené a Deutsche Telekom integritását és további kelet-európai terjeszkedését (ahogyan ez nemrég megtörtént a Westel T-mobil-ra történt névváltása során).

A portfolio.hu elemzése szerint a hír meglepetésként hangzik, mivel a Matáv vezetékes márkanév átmárkázásáról még nem keringtek információk a piacon. Ismeretes, hogy a Westel névváltásáról már fél évvel korábban megjelentek híresztelések. Annyit tudni kell, hogy a Deutsche Telekom bonni központjában intenzíven dolgoznak a csoport újraszervezésén, valószínűleg az új stratégia kapcsán fogant meg a névváltás ötlete is.

Jelen pillanatban nem lehet tudni, hogy a T-Com németországi átalakítása a részleges névváltáson túl érinti-e a Matávot. Mint ismeretes Josef Brauner, a T-Com vezetőjének márciusi nem teljesen önkéntes távozása után a DT gőzerővel látott neki, hogy átszervezze a divíziót. A Matáv a T-Com alá tartozik a Deutsche Telekom vállalatstruktúrájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik