Belföld

Húsz százalékkal növelte bevételét a Ringier tavaly

A Ringier Hungária Kft. 2003-ban 10,3 milliárdos árbevételt ért el, ez 20 százalékkal haladja meg az előző évit - mondta Papp Béla, a Ringier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

Az ügyvezető igazgató elmondta: a mérleg szerinti eredmény több mint 1 milliárd forint volt, ez 27 százalékos növekedést jelent.

A Gazdasági Versenyhivatal döntését, miszerint a Népszabadságban nem szerezhet többségi részesedést a Ringier, első fokon már megfellebbezte a cég, és a szeptemberi esetleges kedvezőtlen döntést is jogi útra tereli – jelentette ki Papp Béla.

A Magyar Hírlap eladásával kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy társbefektetők bevonásán gondolkodnak, és kizárta a Népszabadsággal való összevonás lehetőségét.

A Ringier tavalyi összforgalma 1,011 milliárd svájci frank volt (1 svájci frank 169 forint), 2 százalékkal kevesebb a 2002. évinél – mondta Silvia Lepiarczyk, a Ringier kelet-európai igazgatója. Ezen belül a közép-kelet-európai forgalom 35 százalékkal, 227 millió svájci frankra nőtt, miközben a svájci kiadói tevékenység visszaesett közel 8 százalékkal – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik