Belföld

Svájc-Franciaország 1:3: Henry búcsúztatta a svájciakat

A franciák majdnem ráfizettek kényelmességükre, azonban a két Yakin elpuskázta a maga helyzetét, így Henry duplázása végül sima francia sikert, és továbbjutást hozott.

Coimbra

Játékvezető: Lubos Michel (szlovák)

A Franciaország-Svájc találkozón két dologra derült fény az Európa-bajnokság kapcsán. A legfontosabb, hogy Franciaország továbbjutott, és elkerülte a házigazda Portugáliát – azaz a negyeddöntőben Görögországgal mérközik meg. A másik, hogy kiderült, Svájc csak unalmas mérkőzéseket tud játszani, annyira, hogy majdnem a franciák is elszenderedtek

A vezetést a franciák szerezték meg, Zidane fejelt a hálóba egy szögletet követően. Ezután sorra vezették a helyzeteket, nagyjából ötöt három perc alatt, csak a svájci védők hidegvérén múlt, hogy nem nőtt az előny. Sőt! Egy szép támadást követően Vonlanthen elé került a labda, aki a hosszú sarokba gurított.

A fordulást követően mindkét csapat leállt a támadásokkal. A franciák nem erőltették a dolgot, bár egy-két próbálkozásuk volt, míg a svájciak inkább ki akarták csalogatni a védőket, hogy mögéjük ívelve rúgjanak még gólt. Nem árulunk el nagy titkot azzal ha eláruljuk, a franciák taktikája volt sikeres. Igaz, a gólhoz kellett egy Trezeguet – Saha csere. A Manchester United csatára ugyanis első labdaérintésre gólpaszt adott, mivel Henry elé csúsztatott, aki a kapuba gurította a labdát.

A svájciak pedig 0 ponttal, 1-6-os gólaránnyal utazhatnak haza.



Összeállítások:

Svájc:
Stiel-
Henchoz (Magnin 88.perc), Murat Yakin, Müller, Spycher-
Cabanas, Vogel, Wicky-
Hakan Yakin (Huggel, 60.perc)-
Gygax (Rama,88.perc), Vonlanthen

Franciaország:
Barthez;
Sagnol, Thuram, Silvestre, Lizarazu-
Pires (Gallas,46.perc), Vieira, Makelele-
Zidane-
Trezeguet (73.perc, Saha), Henry.

Sárga lap: Hakan Yakin (43.perc), Henry(46.perc), Wicky(66.perc)

Piros lap:-

Gólszerzők:
Zidane (20.perc), Vonlanthen (26.perc), Henry (74, 83)perc)

Percről-percre:


83.perc:
Henry show! Az Arsenal támadója cselezgetett a svájci tizenhetos sarkánál, majd Murat Yakint becsapva 15 méterről csavart Stiel kapujába!1:3!

74.perc: Úgy tűnik, eldőlt a továbbjutás. A csereként beállt Saha első labdaérintéséből gólpasszt adott Henrynek, akinek nem okozott gondot, öt méterről a tehetetlen Stiel mellett a kapuba passzolni.1:2!

65.perc: Pires passzolt Cabanashoz, a svájci játékos megiramodott az ajándékba kapott labdával, de 25 méterről leadott lövése mellé szállt.

54.perc: Murat Yakin bólintott kapura hat méterről, de a fejes centikkel elkerülte a kaput.

26.perc: Megvan az EB első svájci gólja! Cabanas szerzett labdát Silvestretől, majd két gyors passzot követően Vonlanthen közelről kilőtte a sarkot.1:1!

20.perc: Pires végezhetett el szögletet, a labdára mozduló Zidane megelőzte védőjét, és Stiel kapust, így könnyedén fejelhetett a hálóba. 0:1!

10.perc:Cabanas száguldott el a jobb oldalon, majd Gygaxhoz játszott, akinek lapos, gyors beadására az érkező Hakan Yakin robbant be Thuramot megelőzve a rövid saroknál, de néhány centivel a kapufa mellé lőtt!

4.perc: Pires húzta meg a bal oldalt, középre adására Zidane érkezett, de kissé kisodródva, gólhelyzetben nem találta el a labdát!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik