Belföld

Oroszország-Görögország 2:1- Szép orosz búcsú, görög örömök

Az oroszok megszerezték első győzelmüket, de a görögök egy gólos vereségükkel is továbbjutottak. A küzdelmes első félidőt követően a második játékrész a szemmel láthatólag mindkét félnek kedvező eredmény tartásával telt.

Faro-Loule

Játékvezető: G Veissiere (francia)

A hazafelé szóló repülőjegyet már az utolsó kör előtt lekötő szbornaja rendkívül agilisan vetette magát a küzdelembe. Kiricsenko egy nagy védelmi hibát kihasználva, már a második percben megszerezte a vezetést. Charisteaszéket láthatóan sokkolta a gól, kapkodó, széteső futballjuk sok jót nem eredményezett, sőt, Bulikin fejesét követően már másodszor készülhettek középkezdéshez. A 19. percben, Baszinasz jól eltalált szabadrúgásával jelezte, magához tért a görög válogatott, ennek köszönhetően pedig igencsak élvezhető futballt láttuk.

Itt, Karjaka, ott Hariszteasz került helyzetbe, jóllehet, az orosz hat, a görög három méterről rontott ziccerben. Az első félidő végén Vrizasz már nem tette meg ezt a szívességet, a csatár Papadopulosz átadását követően, rendkívül higgadtan emelte át a kivetődő Malafejevet. Nagy volt a kékmezesek öröme, az 1-2-es állás ugyanis a hellének továbbjutását előlegezte meg.

A szünet után némileg visszavettek a tempóból a csapatok, komoly, kidolgozott helyzetet nem jegyezhettünk fel, néhány távoli lövést azonban illik megemlíteni. Görög részről Venetidisz és Cartasz, átellenben Szicsov, valamint Kiricsenko veszélyeztetett. Ahogy telt, múlt az idő, úgy szélesedett a mosoly a görög arcokon, igaz, a Szicsov, Kiricsenko duó könnyen áthúzhatta volna a kékmezesek számításait, amennyiben Bugajev középre adását valamelyikük kapura tudja szúrni. Mivel az eredmény már nem változott, az A-csoportból Portugália és Görögország jutott a legjobb nyolc közé. Vélhetően vereségnek így még sohasem örültek görögföldön…



Görögország:
Nikopolidisz-
Seitaridisz, Dellasz, Kapsisz, Venetidis (Fysszasz, 90.perc)-
Zagorakisz, Katsouranisz, Basinas (Tsiartas, 42.perc), Papadopulos (Nikolaidisz 70.perc)- Vryzasz, Charisteasz

Oroszország:
Malafejev-
Anyukov, Jevszejev, Sharonov (Senyikov 58.perc), Bugajev-
Alenichev, Gusev, Kariaka (Szemsov, 46.perc), Radimov- Bulikin (Szicsiv, 46.perc), Kiricsenko

Sárga lap: Sharonov (16.perc, buktatta Zagorakist), Anyukov (28.perc, hátulról, rossz ütemben csúszott be), Kariaka (39.perc) , Alejnyisev (66.perc, hátulról, nagyon csúnyán szállt bele ellenfelébe), Zagorakisz (75.perc, buktatta Ragyimovot), Dellasz (86.perc), Malafejev (86.perc, időhúzásért)

Piros lap:-

Gólszerzők:
Kiricsenko (2.perc), Bulikin (17.perc) , Vrizasz (43.perc)

Percről-percre:

79.perc: Tsiartas végzett el egy szabadrúgást 25 méterről, a remek lövést Malafejev tolta szögletre.

76.perc:
Kiricsenko lőtt 24 méterről, Nikopolidisz védett biztosan.


60.perc: Szicsov eresztett meg jobbról egy lövést 18 méterről, Nikopolidisz lábbal védett.

50.perc: Zagorakis tüzelt mintegy 30 méterről, Malafejev eldőlve fogta a jobb alsó sarok felé tartó löketet.

43.perc:Papadopoulosz fejelt fel egy labdát a tizenhatoson belül, az orosz védők hibázását kihasználva Vrizasz kissé kisodródva a bal oldalról, a kilépő Malafejev felett a kapu közepébe bombázott, 2-1!

36.perc: Végre történt valami! Bulikin indult el a jobb oldalon, lövése elsőre levágódott a védőkről, ismétlése viszont gyengére sikeredett, így Nikopolidisz felszedte a labdát.

25.perc:Basinas játszott Charisteas elé, aki szemben Malafejevvel, 10 méterről a pattogó labdát a léc fölé vágta.

24.perc: Bulikin vett mellre egy labdát, amit Dellas Kariaka elé passzolt, azonban az orosz csatár 7 méterről méterekre a kapu fölé bombázott.

17.perc: Hihetetlen! Két gólos orosz vezetés!Guszef szögletét az öt és felesen üresen álló Bulikin senkitől sem zavartatva fejelhette a hálóba!2:0!

8.perc: Dellas játszott Vryzaszhoz az orosz tizenhatoson belül, a görög csatár fordulásból tüzelt, de a labda elsuhant a jobb kapufa mellett.

2.perc: Itt a meglepetés! Megszerzik első góljukat az oroszok!Katsouranistól szerzett labdát Kiricsenko  majd 15 méterről, az elvetődő Nikopolidis mellett a kapu jobb sarkába lőtt, 1-0!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik