Belföld

Olaszország-Svédország: Vieri elpuskázta…

Az azúrkékek egy pazar első félidőt produkáltak, majd túlságosan is az eredmény tartására rendezkedtek be. A svédek végül egy szerencsés góllal egyenlítettek, amellyel igen nehéz helyzetbe hozták a taljánokat.

Olaszország-Svédország

Porto
52000 néző

Játékvezető: Urs Meijer (svájci)

Úgy tűnt, hogy az olaszok okulva a Koreában történtekből, már az első félidőben döntésre akarják vinni a dolgot. Szokásukhoz híven, elsősorban Vieri révén elpuskáztak számtalan helyzetet, Cassano (képünkön) azonban már nem vétette el a lehetőségét, sőt, a gól után is lendületben maradtak a rendkívül szép, látványos focit játszó kékmezesek. A második félidőben azonban látványosan az eredmény tartására rendezkedtek be, ami helyes taktikának tűnhetett a kapura veszélytelen skandinávok ellen. Trapattoni sorra lecserélgette a csatárait, azonban a hajrára megélénkülő svédek Ibrahimovics szemfüles góljával romba döntötték az olasz álmokat. A legutóbbi EB ezüstérmesei így két ponttal állnak, a csoport harmadik helyén. Az utolsó fordulóban még bármi előfordulhat, így az is, hogy a Squadra Azzurra nem jut be a legjobb nyolc közé…


Olaszország-Svédország: Vieri elpuskázta… 1












Összeállítások:

Olaszország:
Buffon-
Panucci, Cannavaro, Nesta, Zambrotta-
Gattuso (Favalli, 76.perc), Pirlo, Perrotta-
Del Piero (Camoranesi, 83.perc), Cassano ( Fiore, 70.perc); Vieri

Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni

Svédország:
Isaksson-
Nilsson, Edman (Allbeck, 77.perc), Mellberg, Jakobsson-
Wilhelmsson (Jonsson 66.perc), Linderoth, Svensson (Källström 54.perc), Ljungberg-
Ibrahimovic, Larsson.

Szövetségi kapitány:Tommy Söderberg, Lars Lagerbäck

Sárga lap: Gattuso (39.perc, beleszállt Mellbergebe), Cannavaro (47.perc, elkaszálta Ibrahimovicsot), Edman ( 53.perc, lerántotta Pirlot), Zambrotta (57.perc, belecsúszott Wilhelmssonba), Linderoth (75.perc, elsodorta Gattusot)

Piros lap:-

Gólszerzők:
Cassano (38.perc), Ibrahimovics (85.perc)

Percről-percre:

90.perc:
Vieri…Cannavaro beadását ezúttal hat méterről fejelte fölé. Feltehetőleg az olasz sajtó ízekre fogja szedni.

85.perc: Kapu előtti kavarodást követően Mellberg tartotta meg a labdát, de a földre került, Ibrahimovics Buffont megelőzve, egészen lehetetlen testhelyzetben még fölpörgette a labdát, amely a hálóba hullott. 1:1!

81.perc: Jacobsson bőrözte be Cannavarot, majd tíz méterről az oldalhálóba vágta a labdát. Jacobsson beállása óta veszélyesebbek a svédek, immáron ők irányítják a játékot.

78.perc: Olasz labdavesztést követően Larsson indult , pazar labdája Jonssont találta meg, de az Ajax légiósának 13 méteres lövését Buffon visszanyúlva, elképesztő bravúrral védeni tudta.

76.perc: A Linderothal való ütközés után Gattuso válla megsérült, ezért cserét kért. Favalli most a pályán.

73.perc:Källström indításával Jonsson indult meg a bal oldalon, beadását Cannavaro csúsztatta meg. A labda alig szállt a megdermedt Buffon meleltt a léc fölé.

60.perc:Källström lopakodott előre, huszonöt méteres, középre tartó lövését Buffon vette ölbe.

56.perc: Panucci indította Del Pierot, aki visszahúzta a labdát, majd a tizenhatosról emeléssel próbálkozott. A visszafutó Edman a gólvonal elől vágta ki a labdát.

49.perc: Panucci ismét remekül adott középre, egy jobb oldali elfutást követően, de Vieri ki tudja hányadszor, 12 méterről centiméterekkel mellé pörgette a labdát.

45.perc: Megint Panucci ment el a jobb oldalon, beadására megint Cassano érkezett a tizenegyes ponton, fejesét Isaksson vetődve védte.

38.perc: Panucci kiosztott egy kötényt Mellbergnek, majd még jobban összezavarta Edmant, hajszálpontos beadására Cassano érkezett, aki tíz méterről előrevetődve a kapu bal oldalába fejelt.1:0! Megérdemelt olasz vezetés.

33.perc: Már megint Vieri! Zambrotta tálalt a csatár elé, aki 8 méterről bőlintott a léc fölé.

29.perc: Del Piero csapott be két svéd védőt egy testcsellel, majd tizenkilenc méterről lőtt, a labda irányt változtatott Mellbergen, Isaksson sokadik bravúrját mutatta be.

26.perc: Ljungberg szerzett labdát rendkívül erőszakosan az olasz tizenhatos vonalán, majd kapura tört két védő szorításában. Buffon lábbal mentett, Ljungberg elesett, Meijer továbbot intett.

19.perc: Ezúttal Zambrotta húzta meg a szélt, mégpedig a balt. Laposan gurított középre, Vieri érkezett szabadon, de tíz méterről megint mellé lőtt. Fokozódó olasz fölény.

18.perc: Panucci lépett ki a szélen a lesre játszó svéd védők közül, középre kanyarítására Vieri érkezett, de az öt és felesről fölé fejelt kifacsart testhelyzetből

15.perc: Isaksson rosszul elvégzett kirúgását szerezte meg Vieri, Meijer érthetetlen okból visszarendelte a labdát a svéd kapusnak.

13.perc: Ljungberg iramodott meg, az alapvonal előtt visszasarkazta a labdát Ibrahimovics elé, aki tíz méterről, nagy helyzetben fölé durrantott.

7.perc: Villámgyors olasz adogatás a svéd tizenhatos vonalán, végül Perrotta tüzelt 18-ról, Isaksson ismét nagyot nyújtózott. A kipattanót Vieri lőhette volna kapura, del esen állt.

3.perc: Vieri állt háttal a svéd kapunak, majd az öt és felesre bírkózta magát két védővel a nyakán, befordult, de lövését Isaksson védte bravúrral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik