Belföld

Las Vegas épül a magyar határon

Amerikai befektetők a kisebb méretű Las Vegas felépítését tervezik Bezenye és Hegyeshalom közé, melyet a júliusi településrendezési tervekben már el is fogadtak – derül ki az Index cikkéből.

A területre száznegyven méter magas toronyházakat, kaszinókat, szállodákat, fürdőt, golfpályát építenének. A befektetők azért ragaszkodtak ehhez a magassághoz, hogy külön attrakcióként kilátót építsenek a tetőre, ahonnan tiszta időben Bécsig, Pozsonyig és Győrig lehet majd ellátni.

A települést jórészt horvátok lakják, akik egyelőre még nem alkottak határozott véleményt a beruházásról, ugyanakkor Smatovich Mátyás, polgármester jó ötletnek tartja a jövőre elindul építkezést. A pihenni vágyó nyugati polgári réteg igényeit elégítik ki a befektetők – mondja Schmatovich, – akik a nyugati áraknál jóval alacsonyabban élvezhetik a turisztikai szolgáltatásokat és a vásárlás örömét. A várost a Bécs-Budapest vasútvonal szeli ketté. A vágányokat a föld alá vezetik, ahonnan rövid folyosókon egyből valamelyik szálloda halljába sétálhatnak.

Az új város a bámészkodók előtt zárt lesz, és autóval sem lehet behajtani, a gépkocsikat a parkolóházakban kell hagyni. A közeli repülőterekről buszokkal hozzák a turistákat, és kikötőt is terveznek a közeli Dunán. A már megépült autópálya-lehajtóról közvetlenül el lehet érni a szórakoztatóvárost. A beruházást jövőre kezdenék le és tíz év alatt, három ütemben, fejeznék be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik