Belföld

Irak: szükségállapot bevezetése sem kizárt

Az átmeneti iraki kormány belügyminisztere lehetségesnek tartja, hogy szükségállapotot vezetnek be, ha folytatódnak a csütörtökihez hasonló terrortámadások.

Fatah al-Nakib egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy ha az emberek életének és biztonságának védelme azt kívánja, nem haboznak, és elrendelik a szükségintézkedéseket.

Legutóbb 35 ember vesztette életét, amikor csütörtökön egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel egy toborzóiroda előtt, az iraki hadseregbe jelentkező emberek mellett Bagdadban. A merényletben 145 ember megsérült, sokan közülük arra járó civilek.

Közben az emberrablók szabadon engedtek egy újabb libanoni túszt. Így a múlt hét végén foglyul ejtett libanoniak közül már csak egy van a váltságdíjat követelő fegyveresek kezében – jelentette a Reuters hírügynökség.

Egy másik libanoni túsz, akit egy hónapig tartottak fogva, szerdán szabadult ki, hírek szerint egészségesen. Egy negyedik libanoni holttestét vasárnap találták meg Bagdadban, az emberrablók korábban érte is váltságdíjat követeltek. A libanoniak különböző cégek alkalmazottaiként dolgoztak Irakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik