Belföld

Clinton szörnyű morális hibának tartja Monicát

Bill Clinton korábbi amerikai elnök egy a CBS-nek adott interjúban „szörnyű morális hibának" nevezte és megbánta évekkel ezelőtti afférját Monica Lewinskyval.

A volt elnök elmondta soha nem fontolgatta a skandallum idején sem lemondását, a becsülete megtartásáért harcolt az eset idején. Ezen interjú volt Clinton My Life címmel most megjelent könyvének debütáló promóciós rendezvénye.

Az emlékezetes eset vezetett majdnem elnökségének idő előtti végéhez és bizottsági meghallgatáshoz, melynek eredményeképpen kitölthette elnöki periódusát.

Clinton az interjúban részletezte: tettem valamit, ami a lehető legkevésbé ésszerű, de megtettem…csak mert megtörténhetett.
Gondolom olyat tettem, ami nem igazolható senki számára, akivel szemben ezt megteszik. Elmondta, hogy annak idején felesége a jelenlegi New York-i demokrata párti szenátorral az eset miatt megromlott viszonyuk majdnem házasságuk felbomlásával végződött.

Az egész ügyet a becsületért folytatott harcnak nevezte, és az egész felelősségre vonási eljárást törvénytelennek és hatalom fitogtatásnak titulálta. Az interjúban megemlítette továbbá, hogy egész elnökségének legkiemelkedőbb pillanataként a koszovói háború lezárását tekintette. Valamint az amerikai gazdaság expanziójának fenntartását kormányzósága nyolc éve alatt.

A megjelent könyvből, amely első kiadásként másfél millió példányban jelent meg és amint hírlik közel 10 milliós bevétele származik az ex-elnöknek belőle vélhetően jól is fog fogyni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik