Belföld

Bulgária-Dánia: egy félidőnyi dán foci is elég volt

A dánok egy félidőt fociztak, és mivel a 45.percben megszerezték a vezetést, tökéletes nyugalommal és magabiztossággal tartották előnyüket. Végül a portugál bíró és Gronkjaer tett arról, hogy ne fulladjon unalomba a mérkőzés.

június 17., 18.00: Braga
Játékvezető: Batista (portugál)

A dánok a teljes első félidőben hatalmas fölényben játszottak, a bolgárok gyakorlatilag másodpercekre tudták átlépni a felezővonalat. Már ekkor több góllal vezethettek volna a vikingek, de helyzeteiket elpuskázták, így majdnem magukat büntették, hiszen Sorensen kapitális hibája kihagyhatatlan helyzetbe hozta Hrisztovot, de a bolgár középpályás mellé bólintott. A félidő végére helyre állt a rend, és egy pazar Gravesen-Jörgenssen-Tomasson összjáték után vezetéshez jutott Dánia nemzeti tizenegye. Ez az  eredmény maximális elégedettséggel töltötte el a dánokat, így ők nem erőltették a támadásokat, a bolgárok pedig képtelenek voltak erre. Amikor végre megélénkültek volna a balkániak, Batista egy perc alatt semmivé foszlatta álmaikat, majd a lefújás előtt bebiztosították teljesen megérdemelt győzelmüket az északiak. Ezzel Oroszország és Svájc után Bulgária is elbúcsúzott az Euro2004 sorozatról.

Összeállítások:

Bulgária:

Zdravko Zdravkov-
Ivailo Petkov (Zagorcic, 41.perc), Rosen Kirilov,Ilian Stoyanov,Vladimir Ivanov (Lazarov, 50.perc)-
Zoran Jankovic (Milen Petkov 81.perc), Martin Petrov, Georgi Peev,Marian Hristov-
Stilian Petrov-
Dimitar Berbatov


Dánia:
Thomas Sorensen-
Martin Laursen,Thomas Helveg,René Henriksen,Niclas Jensen-
Thomas Gravesen, Martin Jorgensen (Claus Jensen, 72.perc), Dennis Rommedahl (Gronkjaer, 23.perc)-
Daniel Jensen, Ebbe Sand, Jon Dahl Tomasson

Sárga lap: Kirilov (4.perc, buktatta Tomassont), Niclas Jensen (11.perc, felrúgta az induló S. Petrovot), Stoyanov (50.perc, buktatta D. Jensent), Sand (58.perc, nem engedte elvégezni a szabadrúgást), Stilian Petrov (77.perc, belerúgott Gravesenbe), Zagorcic (81.perc, buktatta Gravesent), Hristov (szövegelésért, 83.perc), Stilian Petrov (szövegelésért, 83.perc),Martin Petrov (84.perc)

Piros lap: Stilian Petrov (83.perc)

Gólszerők: Tomasson (45.perc), Gronkjaer (92.perc)

Percről-percre:

93.perc:
Sand forgolódott a bolgár tizenhatos előterében, majd lőtt. A labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.

92.perc: Gronkjaer húzott középre, majd visszakapta Tomassontól a labdát, és tíz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.0:2!

83.perc: Batista magára vállalja, hogy eseményt visz a mérkőzésbe. Előszőr továbbot intett, amikor az egyedül kilépő Lazarovot Niclas Jensen letarolta 17 méterre Sorensen kapujától, majd szövegért kiosztott két sárgát, és mivel Stilian Petrovnak ez már a második volt, mehetett zuhanyozni. Piros lap! A bolgárok erre elveszítették a fejüket, óriási rúgdosódásba kezdtek.

81.perc: Milen Petkov lép pályára, Jankovics hagyja el a gyepet.

55.perc: Martin Petrov bolondította meg a dán baloldalt, középre adását Berbatov lövésre passzolta Jankovicnak, akinek 18 méteres ágyúzása centikkel a jobb kapufa mellé szállt.

Gól! 45.perc: Itt a büntetés:Gravesen ismét ziccerbe hozta Jörgensent, aki önzetlenül Tomassonhoz passzolt, így a dán csatárnak csak 12 méterről az üres kapuba kellett passzolnia.0:1!

44.perc: Bolgár ébredés! Berbatov zseniálisan tette vissza a labdát Petrov elé, aki nyolc méterről, szemben Sorensennel a földbe rúgott, így ez a helyzet is oda lett.

42.perc: Az eddig labdát sem érintő Sorensen egy könnyed beívelést Hrisztov fejére ejtett, aki Tomassonhoz hasonlóan nem találta el -igaz fejjel- az üres kaput.

40.perc: Gravesen szöktette harminc méteres labdával Tomassont, aki egyedül léphetett ki, kicselezte Zdravkovot, de az üres kapura lőve csak az oldalhálót találta el.

35.perc: Váratlan bolgár lehetőség: Hrisztov szerzett labdát a felezővonalnál, és mivel senki sem akarta megállítani, egészen a dán tizenhatosig menetelt. Lövése azonban méterekkel a kapu fölött hagyta el a játékteret.

32.perc: Niclas Jensen indult be a bal szélen, a kapu előterébe ívelt labdájára Sand érkezett, de kicsit kisodródva mellé fejelt. egykapuznak a skandinávok.

28.perc: Újabb dán helyzet! Tomasson vett le fejjel egy labdát, majd tört előre erőszakosan a bolgár tizenhatos jobb oldalánál, keresztbeívelt labdájára Gronkjaer érkezett, közel tíz méterről lőtt is, de Zdravkov óriási bravúrral megállította a labdát a gólvonalaon. Egyre nyomasztóbb a dán fölény.

26.perc: Ismét parázs jelenetek a bolgár kapu előtt! Niclas Jensen lövés helyett pazar mozdulattal a bolgár védők mögé játszott, ahol az érkező Gravesen a mellette (!!!) álló védőbe lőtte a labdát nyolc méterről, a kipattanót Laursen lőtte meg tizenkét méterről, de Kirilov fejéről fél méterrel mellé pattant a labda. Az eset után Kirilovot ápolni kellett.

18.perc: Berbatov kapott egy remek labdát Hrisztovtól, de hiába lépett ki kecsegtető helyzetben, Sorensen jól lépett ki kapujából, és megszerezte előle a labdát.

10.perc: Romedahl ívelt középre, Ivanov elvétette a labdát, az érkező Jörgensen elől Petkov emelte ki ollózva a labdát.

5.perc: Romedahl tört be a bolgár tizenhatoson belülre, lövését védte Zdravkov, a kipattanót Jörgensen 7 méterről tűzte kapura egy emelős csel után, de a bolgár hálóőr ismét pazar védést mutatott be. A labda azonban megint kipattant, Jörgensen csak belepöckölni tudott, így a bolgár védők kivágták a labdát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik