Belföld

Rendőrségi őrizetben a Baumag vezető

A rendőrség őrizetbe vette Balázs Lászlót, a Baumag Ingatlanfejlesztési Szövetkezet elnökét, miután az ügyben szakértői véleményt adó igazságügyi könyvszakértő részjelentése alátámasztotta azt, hogy bűncselekmény történt az üzletrészek befektetésénél.

A Baumag ugyanis az ideiglenesen befektetett pénzekből tőketartalékot képzett, amelyből üzletrész-tőkét vásárolt, holott a számviteli törvény értelmében erre csak a véglegesen átadott összegek esetében lett volna módja.

A rendőrség indítványozza ezen ingatlanok zár alá vételét – közölte Tóth László, a BRFK alezredese. Kedden megkapta a rendőrség az igazságügyi könyvszakértő részvéleményét, amely alátámasztja, hogy a Baumag szövetkezet tevékenysége során bűncselekmény történt – mondta a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón. 

Tóth Gábor ezredes közölte: a szövetkezet elnökét ezekben az órákban is gyanúsítottként hallgatják ki. Előterjesztést tesznek Balázs László előzetes letartóztatására – mondta.

A Baumag károsultjai kamatokkal együtt 40 milliárd forintot követelnek a cégtől.

A rendőrség az őrizetbe vétellel párhuzamosan megtette a biztonsági intézkedéseket is, amelyek több mint 100 ingatlant érintenek. Ebbe a körbe tartozik a cégcsoport teljes ingatlanvagyona, valamint néhány Balázs László és családjának tulajdonában álló ingatlan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik