Belföld

Keresztesi a Suntól a Freesofthoz igazolt

Szeptember 1-től Keresztesi János a Sun Microsystems Kft. korábbi ügyvezető igazgatója lesz a Freesoft Rt. vezérigazgatója - döntött a társaság igazgatósága tisztújító ülésén.

Keresztesi május végétől már hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadságot vett ki. Most azonban kiderült nem megy már vissza a Sunhoz. A Freesofttól kapott megbízatása ugyanis 2004. szeptember 1-jétől határozatlan ideig szól.

A 47 éves, informatikus végzettségű szakember pályafutását 1987-ben a SZÁMALK-nál kezdte. 1999 áprilisától, több mint öt évig sikeresen látta el a Sun Microsystems hazai leányvállalatának ügyvezetői feladatait, a Sun Microsystems két alkalommal az európai régió legsikeresebb vezetőjévé választotta, 2001-ben elnyerte az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által odaítélt, Az Év Informatikai Menedzsere” szakmai elismerést.

Az 1990-ben alapított FreeSoft tevékenységének középpontjában élenjáró technológiákon alapuló komplex, a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő informatikai rendszerek tervezése, telepítése és azok működtetéséhez elengedhetetlen szolgáltatások nyújtása áll. 

A cég várhatóan 2004. júliusában nyilvános kibocsátással minimum 50 millió forinttal felemeli alaptőkéjét, és annak sikere esetén valamennyi részvényét bevezeti a Budapesti Értéktőzsdére. 
Az ezer forint névértékű részvények kibocsátási ára várhatóan 1800 forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik