Belföld

A Hilltop Neszmély lett Az Év Pincészete

A Hilltop Neszmély Rt. nyerte el az idén Az Év Pincészete elismerést - jelentették be a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Borakadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége vezetői szerdán.

Török Imre, a Hilltop Neszmély Rt. társtulajdonosa az MTI-nek elmondta: a társaság tavalyi árbevétele mintegy 3 milliárd forint volt, amely közel 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A cég termékeinek 90 százalékát külföldön értékesítik, elsősorban Angliában.

Török Imre utalt arra is, hogy az Angliába kerülő magyar borok mintegy 70 százaléka a társaság terméke. Az exportból 90 százalékot szállítanak a szigetországba, a fennmaradó részt Németországban, az USA-ban és Kanadában értékesítik.

A cég társtulajdonosa hozzátette: a társaság számára egyre fontosabbá válik a magyar piac, amit az is jelez, hogy 2003-ban mintegy 30 százalékkal nőtt a Hilltop Neszmély Rt. belföldi értékesítése. A belföldi piacon a társaság mintegy 40 féle bort értékesít.

A Hilltop Neszmély Rt. tavaly összesen 7,5 millió palack bort adott el.

Az Év Pincészete megmérettetésre a szervezők 64 pincészetet kértek fel, és ebből 11 pályázott a díjra.

A Hilltop Neszmély Rt. a megmérettetésen az ideit megelőző két évben a második helyen végzett. Azzal, hogy a cég idén az első helyet is megszerezte, jogosulttá vált a Magyarország Kiváló Pincészete név viselésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik