Belföld

Az utolsó portugál szalmaszál

A Görögország elleni kínos vereség után a honi közvélemény számára csak a sima győzelem az elfogadható eredmény. Mindenesetre biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk a spanyolok dolgát is megnehezítő orosz válogatott ellen.

-Sportfórum-


A tétről minden elmond, hogy a helyi újságok élet-halál kérdéseként kezelik a találkozót.

A portugálok onnan kaptak segítséget, ahonnan a legkevésbé várták. Gregorij Jarcev orosz szövetségi kapitány ugyanis kedden száműzte a csapatból Alexandr Mosztovojt, s így az egy szem Alejnyicsev kivételével amúgy is keveset mutató orosz középpálya tovább gyengült.

A Brazília élén világbajnoki aranyat szerző Scolari úgy döntött, felforgatja a görögök elleni kezdőcsapatot. A csalódást keltő Rui Costa minden bizonnyal a kispadon “kezd” (Deco lehet a befutó), míg az első görög találatnál asszisztáló Paulo Ferreira Miguelnek adhatja át helyét. Elöl Nuno Gomes vagy Helder Postiga kaphat szerepet Pauleta párjaként, és okkal reménykedhet Ronaldo, illetve a védő Ricardo Carvalho is.

A másik oldalon is változásokra kényszerül a szakvezetés. A spanyolok ellen kiállított Saronov helyett Bugajev élhet a lehetőséggel, míg Mosztovoj szerepkörében Karjaka kezdhet. Gregorij Jarcev a jelek szerint ragaszkodik az egy csatáros felálláshoz annak ellenére, hogy a spanyolok ellen nem jött be a taktika – illetve a továbbjutás érdekében szükséges gólokhoz a szakértők szerint két orosz csatár kellene.




Lisszabon, Luz stadion, 20:45
Vezeti: Hauge (norvég)

Várható kezdőcsapatok:

Portugália:
Ricardo – Paulo Ferreira, Jorge Andrade, Fernando Couto, Rui Jorge –
Costinha, Maniche, Luis Figo, Deco –
Pauleta, Nuno Gomes.

Oroszország: Ovcsinnyikov –
Jevszejev, Szmertyin, Bugajev, Sennyikov –
Ragyimov, Aldonin, Alejnyicsev, Karjaka, Izmailov –
Buljikin.

A találkozót a FigyelőNet élőben közvetíti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik