Belföld

Németország-Hollandia 1:1

Igazságos pontosztozkodás született a nap rangadóján.

Porto, 46636 néző
Porto, Dragao-stadion. Vezeti: Frisk (Petterson, Ekström svédek)

Összeállítások:

Németország (4-5-1):
Oliver Kahn – Arne Friedrich, Christian Wörns, Jens Nowotny, Philipp Lahm –
Bernd Schneider (Schweinsteiger, 68.perc), Frank Baumann, Dietmar Hamann, Michael Ballack, Torsten Frings (Ernst, 78.perc) –
Kevin Kuranyi.

Hollandia (4-3-3):
Edwin van der Sar –
Heitinga (Van Hooijdonk, 74.perc), Wilfred Bouma, Jaap Stam, Giovanni van Bronckhorst – Edgar Davids( Sneijder, 46.perc), Philip Cocu, Van der Meyde-
Zenden (Overmars,46.perc), Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy

Sárga lap: Kurányi (12.perc, szándékos kezezésért),Cocu (30.perc,felrúgta Lahmot), Stam (73.perc, hátulról megrúgta Ballackot)

Piros lap:-

Gólszerzők:
Frings (31.perc), Van Nistelrooy (81.perc)

1.perc:Német középkezdés

Egyenlőre csak rossz beíveléseket, és rúgdosódást láthattunk. A kapuk nem forogtak veszélyben.Reandkívül eseménytelen meccset láthatunk.

19.perc: Van Nistelrooy szerzett labdát a német térfél közepén, de húsz méterről leadott lövése legalább 5 méterrel gurult Kahn kapuja mellé.

21.perc: Schneider forgolódott a holland tizenhatos előterében, középre adott labdáját Wörns estében kotorta kapura, Van der Saar eldőlve fogta a ladát.

23.perc: Német kontrát követően Kurányi egy lövőcsel után 23 méterről tüzelt, Van der Saar szögletre mentett a léc alá csapódó labda elől.

24.perc: A szögletet Wörns az öt és felesről a földre fejelte, a játékszer így méterekre a kapu fölé pattant.

28.perc: Hamann szabadrúgása a teljesen üresen álló Wörnshöz pattant, aki három méterre a kaputól a térdével szerette volna levenni a labdát, így oda lett a helyzet.

31.perc:Frings a tizenhatos vonaláról ívelt be egy szabadrúgást, amely mindenkit becsapva, érintés nélkül, a bal kapufáról vágódott a hálóba. 1:0!

40.perc: Zenden beadását Van Nistelrooy fejelte vissza három érkező hollandnak, de Lahm az utolsó pillanatban tisztázni tudott.

42.perc: Az eddigi legnagyobb holland helyzet. Van Nistelrooy lépett át egy labdát a német tizenhatoson belül, amely így Van der Vaart-hoz került, aki egyet tolt a labdán, majd a bal kapufa mellé bombázott.

45.perc: Frisk nem hosszabít, vége az első félidőnek. A németek megérdemelten vezetnek.

46.perc: Holland lábakról indul a második félidő.

Változtatás az oranje-nél: Sneijder-Davids, Overmars-Zenden csere. 

48.perc: Holland szögletet fejeltek ki a német védők, Van der Meyde csapott le a kipattanóra, azonban 20 méterről leadott lövése nagyon elkerülte a kaput.

56.perc: Sneijder 25 méteres, középre tartó lövését Kahn fogja könnyedén.

Nagy az iram, a hollandok most kezdenek éledezni, és kezdik beszorítani a németeket. Sorozatos holland szögletek, de ezek igazából nem jelentenek komoly veszélyt Kahnékra.

68.perc: Schneidert Schweinsteiger váltja.

71.perc: A frissiben beállt Schweinsteiger bolondítja meg a narancssárgák jobb oldalát, majd néhány csel után 10 méterről az oldalhálóba vágta a labdát.

74.perc: Heintinga mehet zuhanyozni, máris Van Hooijdonk a pályán.

75.perc: Egy pattogó labdát a kaputól 20 méterre álló Overmars lőtt kapásból, Kahn a levegőben úszva ütötte ki a jobb felső sarok felé tartó labdát.

78.perc: Az eddigi egyetlen gól szerzőja, Frings hagyja el a pályát, a Werder Bremen játékosa, Ernst váltja fel.

81.perc: Van der Meide középre adását a földre tepert Van Nistelrooy ollózó mozdulattal továbbította a hálóba! 1:1!

84.perc: Kuranyi is lejön, Bobic jelentkezik játékra.

86.perc: Jobb oldali holland szögletet követően Bouma bólinthatott tíz méterről, Kahn óriási vetődéssel szögletre mentett.

90.perc: Schweinsteiger húzott középre, 16 méterről leadott lövése egy méterrel szállt el a bal kapufa mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik