Belföld

Slágermeccs a D csoport nyitányán

Kedden a D-csoport is megmutatja magát Európának. A német-holland rangadó igazi csemegének ígérkezik, még akkor, ha a nemzetközi sajtó jelentős része nem sok sanszot ad az Európa-bajnokságra való felkészülés során Romániától és Magyarországtól is vereséget szenvedő Völler-legénységnek.

-Sportfórum-


Rudi Völler nem rejtette véka alá, hogy az Oranje ellen az egycsatáros játékot találja sikerre vezetőnek. A tervek szerint Kevin Kuranyi lesz az egyetlen ék a német csapatban, a VfB Stuttgart csatára mögött öt középpályás foglal majd helyet, közülük Frank Baumannak és Dietmar Hamannak elsősorban a védekezésre kell koncentrálnia.

A német hátsósorral kapcsolatos kérdések is megoldottak, úgy tűnik, Völler a Christian Wörns, Jens Nowotny duónak szavaz bizalmat a védelem közepén.

Dick Advocaatnak, a hollandok trénerének Clerence Seedorf sérülése mellett a csatársor összetétele okozott igen tartós fejfájást. Jelen állás szerint, hacsak valami csoda nem történik az AC Milan középpályása nem jön rendbe kedd estig, , akkor az Ajax Amszterdam 19 esztendős játékosa, Wesley Sneijder kezd.

Ami támadókat illeti, a holland kapitány, Dick Advocaat Ruud van Nistelrooy mellett tette le a voksát, a Manchester United sztárját Andy Van der Meyde és Rafael van der Vaart segíti a széleken.

Németország-Hollandia, kedd, 20.45
Porto, Dragao-stadion. Vezeti: Frisk (svéd)

Várható kezdőcsapatok:

Németország (4-5-1):
Oliver Kahn – Arne Friedrich, Christian Wörns, Jens Nowotny, Philipp Lahm – Bernd Schneider, Frank Baumann, Dietmar Hamann, Michael Ballack, Torsten Frings – Kevin Kuranyi.

Hollandia (4-3-3):
Edwin van der Sar – Michael Reiziger, Wilfred Bouma, Jaap Stam, Giovanni van Bronckhorst – Edgar Davids, Philip Cocu, Wesley Sneijder – Andy Van der Meyde – Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy

A találkozót a FigyelőNet 20:45-től élőben közvetíti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik