Belföld

Larssonék oktatták a bolgárokat

Közel 60 percig rendkívül izgalmas mérkőzést, és két egyenrangú ellenfelet láthatott a közönség. Azonban Henrik Larsson két villanása padlóra küldte a számtalan helyzetet elpuskázó bolgár csapatot.

Lisszabon 30000 néző
Larssonék oktatták a bolgárokat 1Svédország-Bulgária: 5:0

Gólszerzők:
Ljungberg (32.perc), Larsson (57, 58.perc), Ibrahimovics (77.perc), Allbäck (92.perc)

Játékvezető: Mike Riley ( Turner, Sharp angolok)

A két csapat nem sokat vacakolt, már az első percben egymásnak estek. Felváltva alakultak ki a helyzetek, mind a két csapat játékában benne volt a gól, éppen ezért nem okozott meglepetést a Zlatan Ibrahimovics mesteri elfutását követő Ljungberg gól. A folytatásban a svédek átvették a mérkőzés irányítását, azonban a bolgároknak is voltak lehetőségeik. Henrik Larsson két percen belül rúgott két gólja azonban teljesen megzavarta a balkániakat, a svédek tetszés szerint vezethették akcióikat.
Az első egy óra alapján a bolgárok mindegy dícséretet megérdemelnek, különösen életveszélyes balszélsőjük, Martin Petrov okozott örökös zavart a svéd védelemben, de rajta kívül senki sem tudott felnőni a feladathoz, nem úgy Ljungbergék, akik ilyen különbséggel is megérdemelten nyerték meg az összecsapást.

Összeállítások:

Svédország:
Isaksson –
Lucic ( Wilhelmsson, 40.perc), Mellberg, Jakobsson, Edman –
M. Nilsson, Linderoth, A. Svensson (Källström, 76.perc), Ljungberg –
Ibrahimovics (Allbäck, 82.perc), Larsson.

Vezetőedzők: Lars Lagerbäck, Tommy Söderberg

Bulgária :
Zdravkov –
Ivanov, Pazsin, Kirilov, Petkov –
Pejev, Hrisztov, S. Petrov, M. Petrov (Lazarov, 85.perc) –
Jankovics (Dimitrov, 62.perc)-
Berbatov (Mancsev, 76.perc).

Vezetőedző: Plamen Markov

Sárga lap: Petkov (18.perc, rálökte Ibrahimovicsot Zdravkovra), Kirilov (23.perc, leütötte Ljungberget), Jankovic (24.perc, megrúgta Ljungberget), Linderoth (52.perc, hátulról beletalpalt Pejevbe), Ibrahimovics (65.perc, belerúgott Kirilovba), Ivanov (71.perc, belerúgott Ljungbergbe)

Percről-percre

3.perc: Ibrahimovics vett át pazar mozdulattal egy hosszú indítást, öt méterről leadott lövését a védők blokkolták.

12.perc: Stilian Petrov forgolódott két svéd között, majd gurítását Martin Petrov lőtte húsz méterről Isaksson kezébe.

16.perc: Martin Petrov hagyta állva védőjét, beadását Jankovics lőtte kapura. A labda a kapufa és Berbatov lába között suhant el.

18.perc: Ibrahimovics startolt egy labdára, de Petkov rálökte a svédet a kimozduló bolgár kapusra. A játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt a bolgár ötösről, amelyet Larsson gurított le Edmannak, aki a kiugró védőkbe bombázott.

21.perc: Nilsson robogott el a jobb szélen, beadására Larsson érkezett, aki estében centikkel pörgetett felé.

25.perc: Martin Petrov egy visszakapott labdát a tizenhatossal egy vonalban, és 18 méterről kapura rúgott. Alig ment mellé.

27.perc:Ivanov beadására Berbatov bólintott ívelve 13 méterről, Isaksson hatalmas bravúrral paskolta ki a labdát a léc alól.

32.perc: Ibrahimovics lépett ki teljesen egyedül a lesreállítással kísérletező védők közül. A kapusra vezetve a labdát a szintén üresen érkező Ljungberghez passzolt, aki öt méterről az üres kapuba továbbított.1:0!

39.perc: Egy lefejelt labdát Ljungberg lőtt estében kapura, Zdravkov elfekve kaparintota meg a labdát.

45+2. perc: Pejev szánja magát lövésre, de közel 10 méterrel célt téveszt. Riley ezt követően lefújja az első félidőt, így megérdemelt svéd vezetéssel vonulnak pihenőre a csapatok.

48.perc: Martin Petrov ívelt a svéd ötösre, Jankovics senkitől sem zavartatva mellé bólintott.

48.perc: Rögtön itt a válasz!Ibrahimovics sarokkal ugratta ki Ljungberget, akinek ziccerét bravúrral védte Zdravkov.

56.perc: A tarthatatlan Martin Petrov könnyedén játssza magát tisztára, de a tizenhatos sarkáról elcsavart lövése centikkel elsuhan a kapufa mellett.

57.perc: A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: Edman balról ívelte középre a labdát, Henrik Larsson bevetődve fejelte a kapu bal oldalába.2:0!

58.perc:Összeomlott a bolgár csapat! Svensson ezúttal a másik oldalról adott középre, megint Larsson érkezik, és bólint:3:0!

61.perc: Svensson szabadrúgására Ibrahimovics tisztán érkezik az ötös vonalánál, de senkitől sem zavartatva fölé fejelt.

72.perc: Ibrahimovics lopott labdát a tétovázó védők között, zicerben vezeztte a labdát Zdravkovra de ismét a bolgár hálóőr nyerte kettejük párharcát.

77.perc: Ljungberget ugratták ki, betört a tizenhatos területére, ahol Ivanov csak szabálytalanul tudta szerelni. Tizenyegyes! A büntetőt Ibrahimovics Zdravkov hasa alatt lövi a kapuba.4:0!

90+1. perc: Larsson ugratta ki mesterien a frissiben beállt Allbäcket, aki 18 méterről, egy pattanás után hatalmas gólt lőtt, Zdravkov csak belekapni tudott a labdába.5:0!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!