Belföld

Gól nélküli döntetlennel kezdtek az olaszok

Az olasz csapat szemmel láthatólag csak ismerkedett az ellenféllel, mégis három óriási gólhelyzetet hagytak ki. A dánok bár szebben fociztak, mégsem tudták a maguk javára fordítani az eredményt.

Gól nélküli döntetlennel kezdtek az olaszok 1

Guimares 19595 néző

Játékvezető: Gonzáles ( Samaniego, Alonso spanyolok)

Az első félidőben a skandinávok kezdtek vehemensebben, az azúrkékek csak percekre tették tiszteletüket Sorensen kapuja előtt. A vikingek a nyomás ellenére sem tudtak jelentős helyzetet kialakítani, míg a dán védelem szerencsétlenkedéséből Totti és Del Piero is gólt szerezhetett volna. A második félidő előbb dán, majd viharos olasz támadásokkal folytatódott. A kihagyott két olasz ziccer kis híján megbosszulta magát, hiszen Romedahl az üres kapuba sem tudta begyömöszölni a labdát. A hajrában felváltva rohamozott a két gárda, de jenetős gólhelyzet már nem alakult ki, így igazságos döntetlen született.

Összeállítások:

Olaszország:
Buffon –
Panucci, Cannavaro, Nesta, Zambrotta –
Zanetti (Gattuso 58.perc), Perrotta –
Camoranesi (Fiore 69.perc), Totti, Del Piero (Cassano, 64.perc) –
Vieri

Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni

Dánia:
Sorensen-
Helveg, Henriksen, Laursen, N. Jensen-
Poulsen ( Priske,77.perc), D. Jensen-
Romedahl, Tomasson, Jörgensen (Perez, 73.perc)
Sand ( C. Jensen, 69.perc)

Szövetségi kapitány: Morten Olsen

Sárga lap: Tomasson( 29. perc, műesésért), Cannavaro ( 61.perc, visszahúzta a kiugró Romedahlt), Helveg (68.perc, felvágta Gattusot), Gattuso (82.perc, rossz ütemű becsúszásért), Totti (93.perc, beleszállt Henriksenbe)

Percről-percre:

1.perc:Dán középkezdéssel indul a találkozó

5.perc: Daniel Jensen indult be, majd jó 20 méterről megkínálta Buffont, de az olasz hálóőr könnyedén szedte fel a labdát.

8.perc: Romedahl cselezgetett a 16-os sarkánál, majd tisztára játszva magát lőtt, de Zambrotta közbedobta magát.

13.perc: Totti rúgott szabadrúgást 28 méterre a kaputól. Lövését Sorensen bravúrral védte.

14.perc: Majdnem válaszolni tudtak a dánok!Jörgensen egészen az alapvonalig cselezgetett, lapos beadását Cannavaro éppen, hogy el tudta pöckölni Ebbe Sand elől.

17.perc: Dán kontra. Helveg kapott jó labdát a félpályánál, egy csel után 18 méterről lőtt, középre tartó labdáját Buffon öklözte ki.

32.perc: Romedahl beadását Tomasson csúsztatta meg, Niclas Jensen alig maradt le a labdáról, amely fél méterrel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

40.perc: Dán háromszögezés az olasz tizenhatos előterében. Romedahl-Tomasson-Helveg összjátékot követően utóbbi lő jócskán mellé 18 méterről.

44.perc: Kis híján a semmiből szereztek vezetést az olaszok! A dán védők képtelenek voltak felszabadítani, így az ide-oda pattogó labda Totti elé pattant, akinek 10 méteres bombáját Sorensen bravúrral védi, a kipattanót Del Piero lövi a rövid sarokra, de a dánok kapusa reflexmozdulattal visszanyúlva menti meg csapatát a góltól.

45.perc: A dánoknak sem kellett sok: Romedahl beadását Jörgensen előbb levette, majd 15 méterről lőtt. Buffonról szögletre pattant a labda.

50.perc: Nicklas Jensen a félpályán végezhetett el szabadrúgást. A labdát az olasz tizenhatos vonalán Sand mellre vette, majd Tomassonhoz passzolt, a visszakapott labdát egyből lőtte, de Perrotta belevetődött a lövésbe.

53.perc: Totti három védő között zseniális labdával indította Zambrottát, aki gólhelyzetben kilépve, 8 méterről csúnyán mellé pörgetett.

56.perc: Baloldali olasz támadást követően Vierit találta meg a labda, aki védője fölé emelkedve 5 méterről fejelt. Sorensen pazar mozdulattal tolta szögletre a labdát.

57.perc: Del Piero szögletét követően Panucci bombázott fölé.

71. perc: Totti cselezget a jobb oldalon, a visszagurított labdáját Vieri csak továbbpasszolni tudja Gattusonak, aki 20 méterről lövésre vállalkozik, de a közbeugró dán védők mentenek.

75.perc: Zambrotta beadására ismét Vieri érkezett, de ez a fejese két méterrel a kapu mellé szállt.

76.perc: Hihetetlen dán helyzet maradt ki! Tomasson ziccerét Buffon csak kitenyerelni tudta, de az érkező Romedahl három méterről nem találta el az üres kaput!

79.perc: Totti 25 méteres szabadrúgását Sorensen csípi el a jobb alsó sarok előtt.

85.perc: Daniel Jensen kapott egy keresztlabdát, amit 25-ről azonnal kapura tűzött, Buffon a mezőnybe öklözte a labdát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik