Belföld

Canon gépek a fotós világ csúcsain

Ismét kiosztotta a legjobb európai fotó-termékeknek megszavazott díjakat a professzionális fotósok körében is elismert non-profit szervezet, a TIPA (Technical Image Press Association). A Canon ezúttal is megelőzte versenytársait, mivel a bírálóbizottság négy kategóriában is a cég termékeinek ítélte oda „legjobb" minősítést.

A szakújságírókból álló zsűri tagjai egyöntetűen a Canon EOS 300D-nek ítélték. A már most  „mérföldkőként” emlegetett gép biztosan bekerül fotózás történelemkönyvébe, mivel a Canon ezzel a készülékkel a fényképezés minden szerelmesének megfizető áron tette elérhetővé a digitális képrögzítési technológiát alkalmazó, ugyanakkor közel professzionális képminőséget nyújtó tükörreflexes eszközt.

A „Legjobb professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgép”-nek megítélt díjat a Canon EOS 1D Mark II kapta, annak köszönhetően, hogy az új készülék átrendezte a „high-end” kategóriás digitális SLR gépek piacát. Első olyan készülék, amely megvalósította a gyakorló fotóriporterek által megfogalmazott két legfontosabb elvárást: a korábban elérhetetlenül nagy képfeldolgozási sebesség mellett is minden igényt kielégítő nagyfelbontású képek készíthetők

A filmes kategória „Legjobb 35 mm-es tükörreflexes fényképezőgépe” díját a Canon EOS 30V Date/33V kapta, a leggyorsabb autófókusz-sebesség elérése mellett a folyamatos fényképezéssel szemben támasztott is maradandót  tudott alkotni.

Röviden a TIPA-ról:

Az 1991-ben alapított Technical Image Press Association (TIPA) egy független, non-profit kiadói csoport, amelynek bármely Európában kiadott fotó vagy videó magazin tagja lehet. Jelenlegi 31 tagjával (12 országból) a TIPA az egyik legnagyobb fotó-kiadói szövetség Európában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik