Belföld

Medián: három párt és Fidesz-győzelem

A Medián péntek-szombati felmérése szerint a Fidesz 12, az MSZP 10, az SZDSZ 2 mandátumot szerez.

Az Origo internetes portál, a TV2 kereskedelmi televízió és a Klubrádió megbízásából készült Medián-felmérés szerint a választáson a Fidesz 46 százalékot, az MSZP 38 százalékot, az SZDSZ 8 százalékot, az MDF pedig 4 százalékot szerez vasárnap.

Mindez azt jelenti, hogy a Medián Fidesznek 12, az MSZP-nek 10 mandátumot valószínűsít, míg az SZDSZ a felmérés szerint 2 mandátumra számíthat. Az előrejelzés szerint az MDF-re csupán a szavazók 4 százaléka voksol. A Medián 43 százalékos részvételi aránnyal számolt. A legfrissebb adatok szerint a választásra jogosultak alig 38,25 százaléka adta le voksát (lásd még keretes írásunkat.

A közvéleménykutatás eredményeit a pártok képviselői nemigen kívánták kommentálni. A Magyar Televízió Medián-felméréssel kapcsolatos kérdésére sem az MSZP, sem pedig a Fidesz részéről nem reagáltak.

Az SZDSZ részéről ugyanakkor Horn Gábor úgy értékelte a kutatási eredményeket, hogy a párt végre elérte célját, és Magyarország harmadik politikai erejévé vált. Elmondása szerint az SZDSZ sikere a választásokra készített kampányának köszönhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik