Belföld

Angol huligánokat vettek őrizetbe

Angol szurkolók és rendőrök csaptak össze Lisszabonban szombat éjszaka. A rendőrök az erősen ittas briteket azért szerették volna leterelni az útról, mert feltartották a forgalmat.

A szurkolók a vasárnap esti Franciaország-Anglia mérkőzés alkalmából érkeztek a portugál fővárosba több tízezren. A letöbbjüknek még jegye sincs.
A helyi rendőrök akkor avatkoztak közbe, amikor a Rossio térnél beözönlöttek az utcára, megbénítva a forgalmat. Az akció nem zajlott erőszakmentesen, mivel az angol huligánok asztalokkal és sörösüvegekkel támadtak a kivezényelt rendőrökre, de azok perceken belül megtisztították az utcákat. Több angolt őrizetbe vettek, de közülük csak egyet tartóztattak le.
Időközben egy másik angol csoport a Szent Antal napi ünnepségről hazafelé tartó portugál zenekar buszára támadt, azonban a busz utasai a buszról leszállván, dobálni kezdték a megvadult drukkereket, meghátrálásra késztetve őket. Itt egy angol sérült meg könnyebben.
Az angol szövetség számára különösen kínos ez az incidens, hiszen az UEFA már korábban leszögezte, hogy rendbontás esetén kizárják a szigetország csapatait a kontinens labdarúgó eseményeiről. Ezt megelőzendő a brit rendőrség mintegy 8000 huligánt nem engedett kiutazni az országból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik