Belföld

Mobiltelefonos péztárca és személyi

Az idén nyáron debütálnak a japán piacon az elektronikus pénztárca és személyi igazolvány funkcióval ellátott mobiltelefonok

A készülékek az előzetes jelzések szerint nagy sikerre számíthatnak a vásárlók körében.

Elsőként az NTT Mobile Communications Network Inc. (NTT DoCoMo) vezeti be az új készülékeket és ezzel egyidőben személyazonosítási funkcióval látja el az erre alkalmas, már forgalomban lévő készülékeket is, beleértve a harmadik generációs FOMA-rendszerű telefonokat.

A mobiltelefonok Japánban már egyedülálló kommunikációs infrastruktúrává nőtték ki magukat, mivel minden egyes polgár már legalább egy készülékkel rendelkezik. A telefonok már ma is számos kiegészítő funkcióval rendelkeznek. Lehet például tömegközlekedési jegyként használni őket, hitelkártyaként is alkalmazhatóak, lakáskulcsként funkcionálnak és még sok más hasonló feladatot láthatnak el.

Jelenleg 27 vállalat, közöttük az East Japan Railway Co. és a Bank of Tokyo-Mitsubishi közösen végzik az új telefonok tesztelését. Számos közülük már a nyár folyamán megjelenik a telefonnal igénybe vehető szolgáltatásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik