Belföld

Továbbfejlesztették a zalaegerszegi Aqua Cityt

Önkormányzati és társasági forrásból összesen 60 millió forint értékű fejlesztést végeztek, nem emelik a jegyárakat és 120 ezer látogatóra számítanak a 8 hetes nyári szezonban Zalaegerszeg vízi élmény- és csúszdaparkjában, az Aqua Cityben - mondta Kurunczi Mihály, a Thermalplus Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az igazgató elmondása szerint a 12 féle felnőtt és gyermek élménymedencét, gyors sodrású “patakot” és 18 féle csúszdát magába foglaló, 8 hektáros élményparkban 40 millió forint önkormányzati és 20 millió forint társasági ráfordítással jelentős fejlesztéseket végeztek a június 11-i nyitásra készülve.

Többek között beszerelték az ország első – a mozgáskorlátozottak fürdőzését megkönnyítő – strandliftjét, gyermek mini vidámparkot és “játékországot” alakítottak ki, vízi-foci, kisdodzsem- és gumikötél pályával; létrehoztak egy gyermekmegőrző részleget, valamint önműködő öntöző-, nagy területű árnyékoló rendszert és 200 darab földlabdás lombos fát telepítettek.

“Nem emeljük az amúgy számos kedvezménnyel járó belépőjegyek tavalyi árát, a 2 éven aluli gyermekek, a várandós anyák és a mozgáskorlátozottak pedig ingyenesen használhatják a termálmedencéket; a tavalyi szezonét meghaladóan 120 ezer vendégre számítunk az augusztus 31-i zárásig” – mondta el Kuruncz Mihály.

Az igazgató közölte: 2003-ban 102 ezer 600-an – zömmel a Dunántúlról – keresték fel az Aqua Cityt és közel 190 millió forint árbevétel mellett 40 milliós eredménnyel zárta az évet a Thermalplus Kft. Az idén 210 millió forintos forgalmat és 50 millió körüli eredményt terveznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik