Belföld

Sár helyett betont dobálnak a kampányolók

Több száz olyan esetről tud az MSZP, amikor olyanoknak is megköszöni a Fidesz a nemzeti petíció támogatását, akik alá sem írták – jelentette be az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján Tóbiás József pártigazgató, aki egy betondarabot is felmutatott, amit a kampányhajójukra dobtak az Erzsébet hídról.

A Népszabadság beszámolója szerint a tájékoztatón két ily módon érintett civil, Hegedűs Mária és Dobozi László is részt vett, akik tiltakoztak az ellen, hogy nevüket a megkérdezésük nélkül felhasználta a Fidesz. A tiltakozó civilek elmondták: pártnak nem tagjai, s azért keresték meg ebben az ügyben az MSZP-t, mert „kihez fordultak volna?”. Mások közjegyző előtt nyilatkoztak, hogy nem írták alá a petíciót – mondta Tóbiás.

Tóbiás végezetül egy kisebb betondarabot mutatott, amelyet – mint mondta – vasárnap dobtak az MSZP hajójára az Erzsébet hídról, a Fidesz nagygyűléséről távozó szimpatizánsok.

“Tóbiás József állításai nem felelnek meg a valóságnak” – reagált az elhangzottakra Nyitrai Zsolt. Ez a sokadik kísérlet arra, hogy az MSZP besározza a nemzeti petíciót – tette hozzá. Nyitrai Zsolt furcsállotta, hogy Fidesz-szimpatizánsokat vádolnak betondobálással. Szerinte az ért fel provokációval, hogy az MSZP-hajó, oldalán az „Állítsuk le együtt a Fidesz hazugsággyárát” felirattal éppen akkor cirkált a Dunán mint egy hadihajó, amikor a Fidesz petíciós nagygyűlését tartotta a Műegyetem előtt.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik