Belföld

Lendvai, Kuncze, Dávid: minél többen menjenek el szavazni

Az MSZP és a Fidesz kiegyenlített küzdelmére számít Lendvai Ildikó, a szocialisták frakcióvezetője a vasárnapi európai parlamenti választáson , Kuncze Gábor, az SZDSZ és Dávid Ibolya, az MDF elnöke pedig abban bízik, hogy pártja két-két mandátumot szerez.

A Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában csütörtökön mindhárom politikus arra buzdított, hogy minél többen menjenek el szavazni az EP-választáson.

Az MSZP frakcióvezetője kiemelte: a választások egyik fontos tétje, hogy olyan embereket sikerüljön az Európai Parlamentbe küldeni, akik párthovatartozástól függetlenül képesek együtt lobbizni. Egy kicsit politikai kultúrát is választanak az emberek: a hídfoglalás, vagy a hídépítés politikáját – fogalmazott Lendvai Ildikó. A szocialista politikus szerint az MSZP valamivel jobban áll, mint a Fidesz, és a kormányoldal képes lesz többségi bizalmat szerezni.

Kuncze Gábor a városok fejlesztését, valamint az adócsökkentést emelete ki az SZDSZ megvalósítandó céljai közül. Mint mondta, Magyarországon városokban él a lakosság 65-70 százaléka, és a városok fejlesztése a térségek, falvak számára is magasabb szintű szolgáltatások nyújtását jelenti. Az adó kapcsán kiemelte: az adócsökkentés nagyobb versenyképességet, nagyobb gazdasági növekedést hoz, amitől újabb többlet keletkezik a költségvetésben. Kuncze Gábor szerint jövőre 550-600 milliárd forintos többletet ígér a gazdasági növekedés.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke hangsúlyozta: hitelesen nem lehet úgy megpályázni az európai pénzügyi forrásokat, ha a közpénzek felhasználása Magyarországon áttekinthetetlen. “Nem kellene megvárni, amíg a kétpártrendszer megkövül, sem a politikában, sem a gazdasági érdekeltségekben” – fogalmazott az MDF elnöke. Kitért arra, hogy az MDF a jobboldalon nem szeretne társ lenni egy pragmatikus politizálásban, hanem következetesen folytatja az értékelvű politizálást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik