Belföld

Szükséghelyzet az Európa Biztosítónál

Az Európa Biztosító biztosítástechnikai tartalékainak fedezete nem éri el a kívánt mértéket, így a PSZÁF szükséghelyzetet állapított meg a cégnél.

A határozat szerint az Európa Biztosító szavatoló tőkéje nem éri el a minimális szavatolótőke-szükséglet mértékét, illetve a biztonsági tőke előírt nagyságát.

A PSZÁF határozatában kötelezte a biztosító társaságot, hogy 30 napon belül pénzügyi tervet nyújtson be a helyzet rendezésére, és legkésőbb 2004. november 15-éig rendezze a tőkehelyzetet.

A felügyelet előírta, hogy a benyújtandó pénzügyi tervnek tartalmaznia kell azt a dokumentumokkal alátámasztott tájékoztatást is, amely a jelen helyzet kialakulásához vezetett. A kimutatásnak emellett tartalmaznia kell a 2004 első negyedévben kimutatott veszteség összetevőinek részletes bemutatását is.

Az Európa Biztosító Rt. a hírre reagálva közleményt juttatott el lapunknak, melyben a PSZÁF által jogszerűen megállapított tőkehiányt átmeneti állapotként jellemzik.


A közlemény szerint  az Európa Biztosító Rt. a francia Groupama csoport tagjaként a 2003-ban díjbevételeit tekinteve több mint 90%-os forgalom növekedést regisztrálhatott. A cég jelenleg feltőkésítés elé néz, amelyre közleményük szerint még 2004. június 30-ig sor kerül.





Ajánlott videó

Olvasói sztorik