Belföld

Liberális EP-program

Az SZDSZ öt kiemelt területet jelölt meg: a városok ügyét, a szabad munkaerő-áramlást, az uniós bürokrácia csökkentését, az adócsökkentést és az unió további bővítését - közölte Kuncze Gábor SZDSZ-elnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az újonnan csatlakozó tíz országgal a városrehabilitáció, a panellakótelepek felújításának problémája is bekerül az EU-ba, így a liberálisok arra fognak törekedni, hogy az unió fordítson több támogatást erre az ügyre – mondta a szabad demokrata politikus.

Kijelentette, hatékonyabb, gyorsabb működésű Európai Unióra van szükség, a gazdasági versenyképesség érdekében pedig Európa-szerte csökkentett adókra. A további EU-bővítéssel kapcsolatban közölte, az SZDSZ szerint Horvátország is “rákapcsolható” lenne a Romániával és Bulgáriával már megindult csatlakozási folyamatra.

Kitért arra is: az SZDSZ listájának első három tagja, Demszky Gábor, Szent-Iványi István és Mohácsi Viktória komoly európai tapasztalatokkal, kellő nyelvismerettel és kapcsolatokkal rendelkezik ahhoz, hogy az Európai Parlamentben Magyarország érdekeit képviselje.

Szent-Iványi István a sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Parlament liberális frakciója a harmadik legjelentősebb pártcsoport, amely komoly befolyással bír és növekvő támogatottságra számíthat. Közölte: a parlament liberális elnöke, Pat Cox esélyes az Európai Bizottság elnöki posztjára, ami még tovább növelheti a liberálisok súlyát az EU-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik