Belföld

Hazánk rendezi a IV. Környezet és egészség miniszteri konferenciát

Magyarország rendezi meg a IV. Környezet és egészség című miniszteri konferenciát június 23-25. között Budapesten - közölte Kökény Mihály egészségügyi miniszter szerdán a tanácskozást beharangozó fővárosi sajtótájékoztatón.

“Immár negyedszer ülnek össze az európai környezetvédelmi és egészségügyi miniszterek, hogy áttekintsék a kontinens természeti és épített környezete, valamint az európai emberek egészsége közötti összefüggést” – mondta a tárcavezető. Az 52 európai ország részvételével ötévente megrendezett esemény átfogó témája ebben az évben “gyermekeink jövője” lesz, mivel világviszonylatban a gyerekek megbetegedésének egyharmad részét a környezeti ártalmak okozzák.

A konferencia végén olyan akciótervet fogadnak majd el, amelyben a környezet káros hatásaira érzékeny gyerekek egészségének megőrzése érdekében szükséges teendőket összegzik – tette hozzá. A miniszter elmondta azt is, hogy a nemzetközi delegációkkal gyerekek is érkeznek majd a háromnapos eseményre, amelynek során ők is “szabályos ülést” tartanak a Parlamentben.

Az itt megfogalmazott üzeneteket egy kerekasztal-beszélgetés keretében “továbbítják” a minisztereknek, csakúgy, mint azoknak a civil szervezeteknek az üzenetét, amelyek “Egészséges Világ Fórum” címmel, a konferenciával párhuzamosan tartják tanácskozásukat Budapesten.

Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter elmondta: a konferencián bemutatják az Európai Unió most formálódó környezet-egészségügyi cselekvési programját is, amely a biztonságos ivóvíz-szolgáltatás megteremtéséhez, az asztmás és allergiás megbetegedések visszaszorításához és a környezeti ártalmak miatt bekövetkezett egészségkárosodás megelőzéséhez kíván hozzájárulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik