Belföld

Elégségesre vizsgáztak vitakultúrából a parlamenti képviselők

Ingyen bocsátja a magyar politikusok rendelkezésére legújabb könyvét Ottlik Károly, a protokollszakértő úgy ítéli meg, kettesre vizsgáztak a politikusok a parlamenti vitakultúrából.

“A magyar parlament vitakultúrája legjobb esetben is csak az elégséges szintet üti meg” – mondta az MTI-nek szerdán Ottlik Károly a hamarosan megjelenő Parlamenti-önkormányzati protokoll és vitakultúra című könyve kapcsán. Az Országgyűlés protokollszakértője előző könyvének bevételeiből térítésmentesen adja és juttatja el könyvét a képviselőknek, polgármestereknek, kisebbségi és határon túli önkormányzati vezetőknek.

Ottlik Károlynak az a véleménye, hogy az egész országnak szüksége van erre a könyvre, mert a médianyilvánosságnak köszönhetően a parlamenti vita- és viselkedéskultúra átitatja a napi családi és közéletet is. “Jelen pillanatban a magyar politika és közélet szereplői azok, akiknek viselkedés- és vitakultúrája etalon értékű” – fogalmazott.

A szerző a könyv ötletével megkereste Szili Katalin házelnököt, aki maximálisan támogatta Ottlik Károlyt a megvalósításban. A szakértő a négy parlamenti párt egy-egy képviselőjét – Horváth Csabát (MSZP), Rogán Antalt (Fidesz), Fodor Gábort (SZDSZ) és Herényi Károlyt (MDF) – kérte fel a tanulmány lektorálására.

A szerző kiemelte, könyve megjelentetéséhez semmiféle kormányzati pénzre vagy más támogatásra nem pályázott, ezzel is biztosítani akarta az elemzés pártatlanságát. A 4500 példányban megjelenő mű mindegyikét ajándékba kívánja adni az angol, német és indiai parlamentet követendő példaként említő szerző. Így a kereskedelmi forgalomba nem kerülő tankönyv nem csak a képviselőkhöz, polgármesterekhez és országos szervezetek vezetőihez jut el, hanem a miniszterelnökhöz és az összes miniszterhez is. A könyvet sajtótájékoztató keretében mutatják be június 21-én a Parlament Caféban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik