Belföld

Demszky három EP-hellyel lenne elégedett

Demszky Gábor főpolgármester három szabad demokrata mandátummal lenne elégedett, de a két EP-helyet is jó eredménynek tartaná.

“Remélem, hogy (a nemzet) jól vizsgázik, tehát azt remélem, hogy ötven százalék fölötti (részvételi) arányt érünk el” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Győrött. Közölte: a nemzet politikai intelligenciából vizsgázik vasárnap, az európai parlamenti választáson. A politikus azt mondta, hogy nem diplomata, hanem lobbista akar lenni az Európai Parlamentben, miközben a főpolgármesterségről nem mond le.

“Elsősorban azért megyek, hogy a városok ügyéről beszéljek, lobbizzak, és elérjem azt a magyar városoknak, amit Budapestnek már elértem” – jelentette ki Demszky Gábor. A politikus azt mondta, hogy erős városi lobbi kiépítésére törekszik. Ebben Győr polgármesterének éppen úgy szava lesz, mint Milánó, London és Párizs polgármesterének – tette hozzá. Demszky Gábor közölte, hogy változtatni kell az Európai Unió elosztási politikáján, és több pénzt kell juttatni a városoknak.

A támogatások 80 százalékát jelenleg a vidékfejlesztés és az agrárium kapja, a városoknak és egyéb célokra 20 százalék jut. Ezt az arányt 70:30-ra kellene módosítani – közölte a főpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik