Belföld

2006-ra készül el az M6-os autópálya

A kormány szerdai döntésével lehetővé tette, hogy az M6-os autópálya M0-ás és Dunaújváros közötti szakasza 2006 első félévére elkészüljön - közölte Gál J. Zoltán a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az autópálya-szakasz megépítésének feltétele a Metallochemia-gyártelep környezetének kármentesítése, hiszen a nyomvonal a már nem működő üzem területén megy keresztül – mondta a kormányszóvivő. Ennek során több mint 1.400 ingatlan környezetében kell elvégezni a talajcserét – tette hozzá.

“Megépül az M6-os autópálya M0-ás és az érdi tető közötti szakasza úgy, hogy a megfelelő műszaki védelem mellett az autópálya töltésére építik a kármentesítés során kitermelt veszélyes anyagokat” – közölte Gál J. Zoltán. A beruházással megszűnik a felszíni és a felszín alatti vizek szennyezettsége és további veszélyeztetettsége.

A program költsége a következő négy évre kilenc milliárd forint, amely a környezetvédelmi tárca, a Nemzeti Autópálya Rt., az ÁPV Rt. és a Metalloglobus, azaz a Metallochemia jogutódja között oszlik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik