Belföld

Mol-elemzés: 9340 forintos célárfolyam az Erstétől

Felfelé módosította Mol-prognózisát az Erste Bank és vételi ajánlás mellett 9340 forintos célárfolyamot fogalmazott meg. Ez 20 százalékkal magasabb a jelenlegi tőzsdei árnál.

Jó hatással lehet a Mol-részvények árára a gázüzletág eladása – írja legfrissebb elemzésében az Erste Bank – amennyiben jó áron sikerül üzletet kötni a potenciális vevőkkel, akik közül a RuhrGas és a Gaz de France a legesélyesebb. Az első negyedéves kiemelkedő eredmények után a bank felfelé módosította a cég 2004-es prognózisát (115,8 milliárd forintos nettó eredményt megjelölve), részben a magas világpiaci olajárak és a gázüzletág közeli értékesítése miatt.

Pletser Tamás elemző továbbra is vételre javasolja a papírt, és a bank korábbi 7900 forintos célárfolyamát 9430 forintra módosította. A Mol-részvények az elemző szerint a jelenlegi 7800 forint körüli áron 21 százalékkal alulértékeltek. 


A közép-kelet-európai olajipari vállalatok közül a Molt tekinti a legjobb vételnek a bank. A cég idei évre előrejelzett P/E mutatója 7,1, szemben az osztrák OMV 8,3-as és a lengyel PKN Orlen 13,6-os mutatójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik