Belföld

Megkezdődik a 75. Ünnepi Könyvhét

Új központi helyszínen, a Bazilika előtti Szent István téren csütörötökön kezdődik a 75. Ünnepi könyvhét hétfőig tartó rendezvénysorozata.

Budapesten új központi helyszínen, a bazilika előtti Szent István téren kezdődik a 75. Ünnepi könyvhét hétfőig tartó rendezvénysorozata. A jubileumi könyves ünnepet Szabó Magda Kossuth-díjas író nyitja meg. Az Európában is egyedülállónak számító rendezvény keretében az idén 124 pavilonban 191 kiadó ajánlja az olvasnivalókat.

Az úgynevezett hivatalos könyv heti katalógusban ezúttal 112 kiadó 351 újdonsága szerepel.

A megnyitót követően adják át a Szép magyar könyv 2003 pályázatának díjait, valamint a Hermész-díjakat. Ez utóbbit a kulturális tárca alapította a minőségi könyvesboltok munkájának elismerésére.

Az egyre gyarapodó fővárosi helyszínek sorában most a Móricz Zsigmond tér debütál, ahol az újbudai könyv heti eseményekre invitálják az érdeklődőket. Várják a könyvbarátokat az óbudai Fő téren, az Andrássy úti Írók boltjánál, a IX. kerületi Ráday utcában és a budavári Szentháromság téren zajló kötetbemutatókra és dedikálásokra is.

A gyermekkönyvnapok rendezvénysorozata péntektől kapcsolódik a könyvhéthez a Vörösmarty téren.

Egyre bővülnek a vidéki könyv heti rendezvények, kiemelkednek közülük a balatonfüredi programok; itt a határon túli magyar irodalom áll a fókuszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik