Belföld

Mától jegyezhető a K&H újabb garantált alapja

A K&H Alapkezelő meghatározta a június 3-tól várhatóan a hónap végéig jegyezhető új, euróban kibocsátott garantált befektetési alap, a K&H euró fix 2. végleges hozamígéretét.

Az euró betétek alternatívájaként ajánlott K&H euró fix 2. befektetési jegy februári elődjéhez hasonlóan 2 évre 8,16 százalék – éves 4 sázaléknak megfelelő – euró kamatot garantál. A tőke és a kamat kifizetése lejáratkor euróban, illetve abban az esetben forintban történik, ha a futamidő végén az euró forintárfolyama meghaladja a 2004. július 7-i MNB középárfolyam 109 százalékát.

Bár az alapkezelő euró kifizetést valószínűsít, a magas kamat és az árfolyamnyereség miatt forintkifizetés esetén is jól járnak a befektetők: 2 évre közel 18 százalék forinthozamot realizálhatnak befektetésük induláskori forintértékéhez viszonyítva.

A jegyeket a K&H Bank mintegy 160 fiókjában lehet jegyezni.

A magas kamatot egy opció teszi elérhetővé: a tőke és a kamat általában euróban kerül kifizetésre, de ha az alap lejáratáig az euró forint árfolyama több mint 9 százalékkal nő, akkor a befektetők forintban kapják kézhez a befektetett tőkét és a 8,16 százalékos euró kamatot. E kettős termék összességében 2 évre 8,16 százalék euró kamatot, vagy a befektetés forintértékéhez képest 2 éves 18 százalékos forintkamatot nyújt befektetőinek.

(Ha például az alap indulásakor, azaz 2004. július 7-én a forint/euró MNB középárfolyam 255 forint, akkor a feltételes átváltási árfolyam ennek 109 százaléka, azaz 277,95 forint lesz. 1 000 euró befektetése esetén, amelynek induláskor a forint értéke 255 000 forint -, a kifizetés 1 081,6 euró, vagy 300 630 forint lesz.) Az alapkezelő egyébként kétéves távlatban stabil vagy erősödő forint/euró árfolyamra, tehát euróban történő kifizetésre számít. A K&H euró fix 2. alap jegyzése legkésőbb június 30-ig tart, de a jegyzés korábban is lezárható. A K&H euró fix 2. befektetési jegyek névértéke 100 euró, a minimális jegyzési összeg 500 euró.

Új garantált forintos alap is indul

Június 16-tól legkésőbb július 21-ig lesz jegyezhető a 2002 őszén indult K&H fix plusz alapcsalád következő tagja, a K&H fix plusz 6. befektetési jegy, mely a 3 éves futamidőre magas minimum fix kamatot garantál. A részvénypiacok jó teljesítménye esetén a 3 éves futamidőre a teljes hozam akár a befektetés névértékének 70 százalékát is elérheti.

A K&H fix plusz 6. alap elődjeihez hasonlóan részesedést kínál négy nagy nemzetközi tőzsdeindex (S&P500, FTSE100, EURO STOXX 50 és NIKKEI 225) pozitív teljesítményéből. A befektetési jegyek névértéke 10 ezer forint, a minimális jegyzés pedig 200 ezer forint. A forintjegyzés diszkontáron történik, a befektetett összeg már a jegyzés alatt is évi 8 százalékkal kamatozik. A konkrét hozamígéretet, tehát a minimum kamatot és a részvénypiaci részesedés pontos mértékét a jegyzés első napján határozza meg az alapkezelő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik