Belföld

Káosz a brit légtérben

A légiirányítás számítástechnikai rendszerének meghibásodása miatt csütörtök reggel megbénult a brit légiközlekedés. A hibát kijavították, de a járatok még órákat késhetnek.

A Malév Dublinból és London-Heathrow-ról induló járatai várhatóan két-három órát késnek, a reggel Budapestről London-Stanstedre induló járat megkapta a leszállási engedélyt, de még nem érkezett meg – közölte Imre Zita, a Malév kommunikációs csoportvezetője az MTI-vel.

Nagy-Britannában megbénult a légiközlekedés csütörtök reggel a számítógépes légiirányító rendszer központjának meghibásodása miatt. A swanwicki országos légiirányítási központban közép-európai idő szerint 8.00 órakor omlott össze a számítógépes rendszer. Több repülőtéren felfüggesztették a belföldi és nemzetközi járatokat indítását és fogadását, leállították az összes járatot a londoni Heathrow nemzetközi repülőtéren is. 

A rendszert a reggeli órákban teljesen helyreállították a NATS, a brit Nemzeti Légiforgalmi Szolgálat szóvivőjének közlése szerint. A szóvivő nem közölt adatot arról, hogy hány járatot érintett a leállás, illetve, hogy mekkora késések adódnak a hiba nyomán.

A Malév 9.55 órakor Budapestről Londonba induló járata időben felszáll, és a reggel Dunblinból és Londonból Budapestre induló járatok pedig már a felszállásra várnak – közölte Imre Zita.


 



Ajánlott videó

Olvasói sztorik