Belföld

Újabb 280 ezer Mitsubishit hívnak vissza

A súlyos gondokkal küszködő Mitsubishi japán autóipari vállalat további 280 ezer autót hívott vissza a javítóműhelybe. Erről tett bejelentést csütörtökön a japán közlekedési minisztériumnak a Mitsubishi, amely korábban már botrányt keltett azzal, hogy eltussolta az autók kényszerű visszavonásával kapcsolatos híreket.

Az érintett 280 ezer autó közül 116 ezer olyan – köztük 95 ezer Pajero-, amelyet hibás elemei miatt kénytelenek visszahívni. Korábban a vállalat már 116 ezer olyan autót vont vissza hasonló okokból, de amelyek esetében nem tett eleget a hatósági értesítési kötelezettségének. A visszahívás 1992 és 1997 között gyártott autókat, 17 modellt érint.

Az újabb autóvisszahívás egybeesik egy másik botránnyal, amelyet a vállalat szintén eltussolt. Halálos balesetet okozott az időközben a konszernből kivált Mitsubishi Fuso haszonjárműrészleg által gyártott jármű. E botrányokra való tekintettel a Japan Credit Rating hitelminősítő intézet a Mitsubishi Motors hosszú távú hitelképességi besorolását lefelé módosította.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik