Belföld

Háromezer Bosch munkatárs Magyarországon

A Magyarországon több, mint egy évtizede megtelepedett német Bosch-csoport csütörtökön háromezredik magyar alkalmazottját vette fel, az új dolgozót a konszern miskolci telephelyén alkalmazzák - hangzott el a borsodi megyeszékhelyen megtartott sajtótájékoztatón.

“A magyarországi Bosch-csoport változatlan dinamizmussal fejlődik és már háromezer alkalmazottat foglalkoztat” – mondta Stephan Krüger, a Robert Bosch Kft. minőségbiztosítási vezetője.

Jelenleg a Bosch tizenegy társasága gyártja és forgalmazza a cégcsoport termékeit a magyar piacon.

A konszern magyarországi forgalma tavaly 265 millió euró volt.

A vállalat 2003 végéig több mint 160 millió eurót ruházott be magyarországi termelőhelyeibe, a hatvani, az egri és a miskolci gyárba – tette hozzá.

“Kiemelkedő a fejlesztések üteme az észak-magyarországi régióban, különösen Miskolcon, ahol 200 ezer négyzetméteres területen épültek és épülnek gyártócsarnokok. Itt elektromos kéziszerszámokat, barkácsgépeket és autóvillamossági alkatrészeket készít jelenleg mintegy hatszáz dolgozó” – mondta Krüger.

A tervek szerint hamarosan átadják Miskolcon azt az üzemet, amelyben helyi fejlesztésű elektromos kéziszerszámokat, illetve önidítókat és az ezekhez szükséges részegységeket, reléket, hajtóműveket gyártanak majd.

Miskolcon 2006-ig 62 millió eurót ruház be a vállalat és addigra csaknem 800 dolgozót alkalmaz.

A Bosch-cégcsoport világméretű forgalma tavaly meghaladta a 36 milliárd eurót, amelyből 7,5 millió jutott Miskolcra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik