Belföld

Ingyen és magyarul hívható az Európai Bizottság vonala

Az Európai Bizottság telefonos vonala az Europe Direct már magyarul is hívható. Az EU országaiból ingyenesen hívható tájékoztatószolgálat segít eligazodni az unió honlapján, de összetett kérdésekre is választ ad szakértői hálózata segítségével.

Az elmúlt héttől már magyar nyelven is fogadja a hívásokat az Európai Bizottság telefonos információs szolgálata. A Europe Direct szolgáltatás bármely EU-országból ingyenesen hívható a 00 800 6 7 8 9 10 11-es telefonszámon, a világ többi részéből díjkötelesen hívható + 32 2 299 96 96-os számon, valamint e-mailben is adnak információt. A szolgáltatás hétfőtől péntekig 9 órától 18.30-ig vehető igénybe, utána üzenetrögzítő fogadja a hívásokat.

Az Europe Direct segít az EUROPA honlapon való eligazodásban, és gyakorlati útmutatót nyújt speciális EU-dokumentumok megtalálásához (törvényeket, kiadványokat, sajtóközleményeket stb.) az EUROPA-n. Általános, közérdekű információkat (tájékoztatókat, beszámolókat, statisztikákat, dokumentumokat) bizonyos EU-tárgykörökben, információt az európai integrációról (története, szimbólumok, intézmények, elérhetés stb.).

A telefonos információs szolgálat az egyszerű kérdésekre azonnali választ ad. Az összetett kérdésekre kiterjedt szakértői és problémamegoldói háttere segítségével felel visszahívva az érdeklődőt. A Europe Direct az unió hivatalos kiadványait postán is eljuttatja azoknak, akik ezt igénylik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik