Belföld

Tömegbe lőttek az izraeliek – sok halott Gázában

Legalább nyolc palesztin vesztette életét abban a sortűzben, amelyet izraeli fegyveres erők intéztek gázai tüntetők ellen. A demonstrálók ezrei Rafah-ban, a Gázai-övezet déli részén gyűltek össze, miközben egy hatalmas izraeli akció zajlott az egyik közeli menekülttáborban. A halottak között két gyermek van, s tbb mint ötvenen meg is sebesültek – palesztin orvosok közlése szerint.

Az izraeli hadsereg azért rohanta meg kedden a rafahi menekülttábort, hogy fellépjen a militáns palesztin erők ellen, és megtalálja azokat a föld alatti alagutakat, amelyeken át állítólag fegyvereket csempésznek az arabok.

A BBC szerint 1967, a Gázai-övezet megszállása óta ez az egyik legnagyobb és a legvéresebb izraeli katonai akció a térségben.

A szemtanúk szerint az izraeliek helikopterekkel, tankokkal és gyalogsági erőkkel nyitottak tüzet a Tel Sultan nevű régióba menetelő tömegre. Tel Sultanban van az a menekülttábor, amely ellen kedden intéztek akciót az izraeliek. Közben a környék kórházai megteltek sebesültekkel, akiknek ellátása hatalmas gondot okoz a palesztinoknak.

A „Szivárvány-hadműveletnek” nevezett izraeli akció során eddig már 24-en haltak meg Tel Sultanban – írja a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik