Belföld

Lombard Lízing – negyedik helyen a magyar piacon

A szegedi székhelyű, országos hálózattal rendelkező Lombard Lízing Rt. életében 2003-ban is töretlenül folytatódtak az utóbbi évek sikerei - hangzott el a társaság nemrégiben megrendezett, a 2003-es évet záró közgyűlésén.

A Lombard Lízing Rt. – a Magyar Lízingszövetség adatai szerint – a finanszírozott összeg tekintetében az előkelő negyedik helyet foglalja el a hazai lízingpiacon. A pénzügyi részvénytársaság új szerződéseinek száma meghaladta a 26 ezret, forgalma 60,9 milliárd forintról 82,7 milliárd forintra nőtt, s ezzel 7 százalékra növelte részesedését az egyébként is dinamikusan növekvő hazai lízingpiacon. Nyereségesség szempontjából is a hazai lízingpiac élvonalához tartozik, hiszen a szokásos vállalkozói eredménye 1,9 milliárdról 2003-ban 2,3 milliárd forintra emelkedett.

A forgalom növekedése természetesen a cég szervezetére is hatással volt. A társaság létszáma tavaly mintegy ötven fővel nőtt, aminek következtében több átszervezést is végrehajtottak. Létrejött az Ingatlanfinanszírozási Igazgatóság, a Lombard-VR Flottakezelő Kft., valamint új frontot nyitottak az egyéb gépek, berendezések finanszírozásának területén.

A márkafüggetlenség előnyeit kihasználva a Lombard Lízing Rt. nagyot lépett előre használtgépjármű-lízingben, még intenzívebben kiaknázva a magánszemélyek közti gépjármű adásvételek finanszírozásában rejlő lehetőségeket.

A Társaság csaknem száz százalékos tulajdonosa a VR LEASING AG (a német Volksbank és Raiffeisenbank csoport tagja), Európa egyik vezető márkafüggetlen lízingtársasága, amely nagy reményeket fűz a szegedi társaság jövőjéhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik