Belföld

Ismét eladó a Hungexpo

A Népszabadság értesülése szerint a jövő hónapban ismét pályázatot írnak ki a Hungexpo privatizációjára. Az elképzelések szerint ez lényegesen eltérne a legutóbbi, eredménytelenül zárult tendertől – ezt akkor maga a vásárrendező társasága írta ki.

Az új pályázatot az ÁPV Rt. jelentetné meg más koncepcióval, mint az előző. A leglényegesebb eltérés, hogy most az ingatlanokkal együtt kínálnák fel a céget, mert az nagyobb bevétellel kecsegtet.

A vásárváros megszerzéséért már számos csata folyt, főleg az értékes ingatlanok miatt. Egy alkalommal majdnem a Demján Sándor nevével fémjelzett csoport vette meg, de a közeli választások miatt elakadt az ügylet. Legutóbb úgy akarták értékesíteni a céget, hogy az ingatlanok megmaradjanak az államnak, és csak a vásár- és kiállításszervező tevékenységet végző cégben jusson többségi tulajdonhoz a vevő. A márciusban eredménytelennek nyilvánított pályázaton Futó Péter nevével fémjelzett Magyar Kiállításszervező Konzorcium, a brit Expomédia és a francia GL Events kiállításszervező, -rendező és üzemeltető cégek indultak.

A napilap értesülései szerint az előző forduló főleg azért hiúsult meg, mert nem hozott volna számottevő bevételt az államkasszának. Ezért várható most a nagyobb bevétellel kecsegtető megoldás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik