Belföld

Menesztik Tony Blairt?

"Folyamatban van" Tony Blair brit kormányfő menesztése, és legfőbb hatalmi vetélytársa, Gordon Brown pénzügyminiszter már saját csapatát állítja össze - olvasható a brit sajtóban, amelyet elárasztottak az ezzel kapcsolatos találgatások.

A The Mail on Sunday vasárnapi tömeglap szerint minden jel arra mutat, hogy már folyik a kormányzó Munkáspárt új vezérének kijelölési folyamata, különösen azután, hogy John Prescott miniszterelnök-helyettes a szombati The Timesnak adott, rendkívüli feltűnést keltő interjúban egyebek mellett azt mondta, hogy a kabineten belül már folyik a helyezkedés a Blair utáni idők pozícióiért. Miniszterei cáfolják a kormányfő távozásának hírét.

John Prescott miniszterelnök-helyettes szerint előbb-utóbb “minden miniszterelnöknek mennie kell”. A Glasgow Sunday Herald című skóciai vasárnapi lap úgy tudja, hogy a pártban “királycsinálóként” közismert Prescott múlt vasárnap Skóciában, “egy parkoló miniszteri Jaguarban tartott titkos, másfél órás egyeztetésen” gyakorlatilag megbeszélte Gordon Brownnal “a békés hatalomátadás” menetrendjét.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik