Belföld

Etyek lesz a filmgyártás fellegvára

Etyek felkészült a világ legnagyobb filmstúdiójának fogadására. A várhatóan jövőre elkészülő beruházástól nemcsak új munkahelyeket várnak, hanem a turistaforgalom fellendülését is - olvasható a Népszabadságban.

Hiller István kulturális miniszter szombat este az első cannes-i magyar esten beszédét az Etyeken épülő új – a tervek szerint a világon a legnagyobb és legmodernebb – filmstúdió létrejöttének szentelte. A Fejér megyei Etyek határában mintegy ötvenhektáros területen építi fel a filmvilág legújabb központját Demján Sándor és az Amerikában élő Andy Vajna közös vállalkozása.

Hiller István a Népszabadság érdeklődésére a vasárnapi sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a beruházás kizárólag magántőkéből, az április 1-jén életbe lépett új filmtörvény hatására valósul meg.

A filmgyár megnyitásának pontos időpontját Hiller István nem tudta megmondani, de ahogy fogalmazott, ha megvan az akarat, meglepően gyorsan felépülnek a dolgok. A politikus úgy fogalmazott, hogy a terület már rendelkezésre áll, jelenleg annak a rendezési tervét készítik elő a beruházók.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik