Belföld

Tiltakoznak az innovatív gyógyszergyártók

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete nem ért egyet az április 28-i – 111/2004. számú – kormányrendeletben megjelentekkel kapcsolatban . Az egészségügyi kormányzat immár nem először úgy alkotott a gyártókat közelről érintő szabályozást, hogy egyszerűen mellőzött mindennemű egyeztetést vagy tárgyalást az érdekképviseleti szervekkel – adták hírül közleményükben.

A szabályozás teljesen ellentétes az átláthatóság EU által megkívánt, és a kormány által rendszeresen hangoztatott elvével. A kormányrendeletben foglaltak szerint a miniszter az egyéb rendeletektől külön, a transzparencia elvével teljesen ellentétes módon bírálhat el kedvezményeket, úgy hogy az elbírálás módja és indokai átláthatatlanok – írja a közlemény.

Elítéljük a kormányzatnak azt a törekvését, hogy a már megkötött és a jövőben megkötendő különalkuihoz kereteket alakítson ki. Minden olyan gyakorlatot, ami az egyenlők között egyenlőbbeket választ ki az érdekképviseletek – mint a gyógyszergyártók megosztására tett ismételt kísérletet – ez úton utasítanak vissza – mondja az innovatív gyógyszergyártók érdekképviselete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik