Belföld

Az (OTP) DSK eladta biztosítóját, újat alapít

Lezárultak a tárgyalások az OTP bulgáriai leánycége, a DSK Bank és a bolgár Bulsztrad Biztosító között az általuk közösen birtokolt Bulsztrad-DSK Életbiztosítóban lévő DSK üzletrész eladásáról - írta a Pari című bolgár üzleti napilap csütörtökön.

Rumen Jancsev, a Bulsztrad ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy a tárgyalások a DSK 36,36 százalékos üzletrészének megvételéről azért húzódtak hosszasan, mert nem tudtak megállapodni a részvények árában. Az ügylet értékét azonban az ügyvezető igazgató nem közölte.

A DSK korábbi közlése szerint arra törekedett, hogy vagy kivásárolja tulajdonostársait az életbiztosítóból, vagy eladja saját részesedését és új biztosítót alapít. A bolgár illetékes hatóságoktól már megkapta az engedélyt életbiztosító alapítására, amely DSK Garancia néven működik majd, s amelynek alapítói között ott lesz az OTP Garancia Biztosító is. A DSK Bank részesedése az engedélyek szerint a biztosítóban 26 százalék lesz, a fennmaradó rész az OTP Garancia Biztosítóé. Az OTP Garancia is rendelkezik már a PSZÁF engedélyével biztosító alapítására Bulgáriában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik