Belföld

Nem sértett versenytörvényt a UPC

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa keddi ülésen nem állapított meg jogsértést a UPC a 2003. évi áremelésével kapcsolatban, közölte a GVH.

A hivatal közleménye szerint a magyar kábeltelevíziós piac legnagyobb szolgáltatójának 2003-s nyereségessége a végrehajtott díjemelések ellenére jelentős mértékben alatta maradt az iparágban normálisnak tekinthető mértéknek, ezért a díjemelésekkel összességükben nem minősülhettek versenytörvénybe ütközően túlzottnak.

A UPC egyelőre nem közölt 2003-as magyarországi “eredmény” adatokat. Az Econews információi szerint az iparágban (távközlés) átlagosnak tekinthető tőkearányos megtérülés a GVH szerint 15-16 százalékos, míg a UPC-nél ez 2003-ban 9 százalék körül volt.

A UPC anyavállalatának hétfői 2004 első negyedévi jelentése szerint a UPC a negyedév végén Magyarországon összesen 856 ezer előfizetővel rendelkezett és előfizetőinek 930 ezer előfizetése volt.

Analóg kábeltelevíziós előfizetők száma 710 ezer, a műholdas UPC direkt szolgáltatás előfizetői száma 109 ezer volt. A kábeltelevíziós internet szolgáltatást 46,7 ezer ügyfél vett igénybe – abból az 583 ezer lakásból ahol erre van lehetőség.A UPC tulajdonában lévő Monor telefon társaság ügyfeleinek száma 64,7 ezer volt a negyedév végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik