Belföld

Ismét botrány a Kendermag demonstrációján

A Kendermag Egyesület vasárnapi bejelentett demonstrációján ellentüntetők jelentek meg, akik közül többen összetűztek a rendezvényt biztosító rendőrökkel.

A demonstráció helyszínét kettős kordonnal vették körül a rendőrök. Ennek ellenére többen bejutottak a kordonon belülre azok közül is, akik meg kívánták zavarni a demonstrációt. A rendőrség néhány ilyen személyt kivezetett.

A kordonon kívül, a Kossuth tér több pontján a “kendermagos” demonstráció ellenzői gyűltek össze. “Népirtók, távozzatok”, “Szívjatok ti, de sokat”, valamint “Halálosztók, el innen” feliratú táblákat emeltek a magasba. A Lelkiismeret ’88 Csoport szombaton jelentette be, hogy a demonstráció megzavarására készül. Szimpatizánsaikat arra hívták fel, hogy sípokkal, tojásokkal felszerelve vegyüljenek el a tömegben, és hallhatóan fejezzék ki nemtetszésüket.

Magán a “kendermagos” demonstráción Felső László, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy a jelenlegi jogszabályok bűnözőként kezelik azokat a fiatalokat, akik kipróbálják a kábítószert. Ezek a jogszabályok több ártalmat okoznak, mint maga a kábítószer-használat – mondta, indokolva az egyesület jogszabály-módosítási törekvéseit. Ugyanakkor egyetértett azzal, hogy a cél a drogfogyasztás visszaszorítása.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik